No menu items!
More

    Încă un camionagiu iresponsabil, care ar trebui să rămână fără permis și atestat (VIDEO)

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Iresponsabilitatea în trafic face ca zilnic să prezentăm accidente deosebit de grave, de cele mai multe ori soldate cu victime nevinovate, care s-au aflat în locul și momentul nepotrivite. Chiar dacă nu toate momentele de iresponsabilitate surprinse pe camerele de bord se soldează cu evenimente rutiere, este doar o chestiune de timp până când acești șoferi o vor comite grav.

    În cazul șoferilor amatori înțelege că sunt și șoferi fără experiență, poate prea puțin verificați, deși nu au nicio scuză pentru a conduce agresiv, periculos pentru ceilalți participanți la trafic.

    În schimb, în cazul șoferilor profesioniști situația este complet diferită. Pe lângă examenele pentru dobândirea permisului de conducere pentru autovehicule grele, aceștia susțin, cu înnoire o dată la 5 ani, examenul pentru atestatul profesional. Nu este deloc un examen ușor, nici teoretic și nici practic. Examenul presupune învățarea legislației rutiere, cu accent pe responsabilizare și cunoașterea detaliilor tehnice pe care le presupune conducerea unui autovehicul de mare tonaj, cu sau fără remorcă.

    De aici și așteptările mai mari în cazul șoferilor profesioniști, care ar trebui să fie exemple în trafic pentru toți ceilalți. Din fericire, cei mai mulți șoferi profesioniști chiar își merită titulatura, dar există și excepții (B110PGB), așa cum veți vedea în imaginile de la final.

    Vezi aici un alt exemplu de ”șofer profesionist” iresponsabil, la un pas să producă un accident grav: ”Cum poți să mori din cauza unui ”profesionist” iresponsabil (VIDEO)”

    Simpla prezentare a acestor cazuri nu este suficientă. Imaginile ajung atât la angajatorii lor, care pot fi mai mult sau mai puțin îngăduitori, dar și la Poliția Rutieră care însă nu este ajutată de legislație, atât timp cât un polițist nu constată în mod direct abaterile.

    Scopul principal al prezentării acestor imagini este presiunea pe care suntem datori să o punem asupra legislativului pentru modificările necesare, respectiv înăsprirea sancțiunilor și felul în care aceste abateri grave pot fi constatate.

    De menționat că, autovehiculele depășite de șoferul din imaginile de mai jos circulau ci viteza legală în localitate, în Cartier Vest Ploiești (Mitică Apostol), sensul de mers către Buftea, pe DN1A. Depășirea s-a făcut pe linia continuă, în apropierea unei treceri de pietoni.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro