No menu items!
More

    Cunoști semnificația acestui indicator rutier? Cu siguranță nu avertizează apropierea de vreo gaură neagră a Universului

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Deși a apărut ”în peisaj” în urmă cu aproximativ 9 ani, indicatorul din imagine este o enigmă pentru mulți șoferi, mai ales dacă sunt dintre cei care au obținut permisul de conducere înainte de introducerea semnului în legislație și implicit pe drumurile publice.

    Chiar dacă am urmat cursurile unei școli de șoferi în urmă cu mai mulți ani, necunoașterea schimbărilor survenite în legislația rutieră nu este o scuză. Avem obligația ca periodic să ne informăm pentru a nu ne trezi cu surprize neplăcute în trafic.

    S-au scris multe articole pe această temă, însă vă puteți convinge întrebând șoferii ”cu experiență” dacă știu exact semnificația indicatorului. Sondajele făcute ocazional au oferit prilejul multora să dea explicații amuzate: ”l-am mai văzut pe șosele, dar nu știu exact ce înseamnă”, „atenție, gură de canal fără capac!”, ”urmează intrarea într-un tunel”, ”atenție la bolovani!”, plus multe alte răspunsuri care nu au nicio legătură cu adevărata semnificație.

    Indicatorul din imagine ne avertizează că urmează un sector de drum cu lungimea de maximum un kilometru, pe care, într-o perioadă de 5 ani consecutivi, s-au înregistrat minimum 10 accidente grave de circulație, soldate cu cel puțin 10 persoane decedate sau rănite grav. 

    Așadar este un indicator de avertizare, montarea lui având rolul de a ne determina să conducem preventiv, adaptând viteza pentru a diminua riscurile unor accidente deosebit de grave.

    La întâlnirea acestui indicator se recomandă să reducem viteza de deplasare, să sporim atenția și să evităm orice manevră riscantă.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro