No menu items!
More

    De ce noua Dacia C-Neo a stârnit un interes fără precedent înainte de lansare

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Grupul Renault a avut enorm de mult de câștigat cu modele Dacia. A știut să caute și să exploateze nișele vizate de cei cu buget redus, apoi să beneficieze la maxim de comportamentul de piață al celor care vor o mașină nouă și ceva mai ieftină decât ce oferă competitorii.

    Este adevărat că prețurile nu mai sunt la fel de mici ca în vremea lansării primului model Logan, dar rămân în continuare sub ceea ce oferă concurența directă.

    La SUV-uri au dat lovitura cu Duster, nu doar în România ci și în țări din vestul Europei, în special Franța și Germania. Cu Logan și Sandero au vândut foarte bine în segmentul celor care căutau mașini de clasă medie.

    Momentan nu se pot face aprecieri la segmentul electric, dar nici Dacia Spring nu pare să facă notă discordantă cu succesul celorlalte modele. Va mai fi însă nevoie să treacă timp pentru a se putea discuta serios în privința fiabilității.

    Pentru că piața a cerut, Dacia se pregătește să lanseze un nou model, cu un design aparte, C-NEO

    Ar avea ceva din designul Citroen C4, dar și câteva elemente de la Skoda Scala. Blocurile optice vor fi în continuare cele inspirate/copiate de la Volvo.

    Nu va fi o mașină micuță, lungimea de 4,4 metri fiind similară noului model Duster.

    Partea din spate a caroseriei este inspirată de X6, modelul de suv aerodinamic de la BMW.

    Din informațiile ”scăpate” pe surse de compania producătoare, platforma tehnică va fi cea folosită și pe noul model Renault Grand Captur.

    Și da, pentru a-i satisface pe cei care nu dau deloc credit mașinilor electrice, noua Dacia C-NEO va avea și motoare termice, nu doar varianta full electrică.

    Estimarea lansării este de maxim trei ani, însă este posibil ca modelul să apară mult mai repede, dat fiind felul în care piața a reacționat încă de la primele informații date publicității.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro