No menu items!
More

    VIDEO: Unul nu a oprit, să încerce să stingă cu un extinctor o mașină care ardea în centrul Ploieștiului

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Pompierii au fost solicitați să intervină miercuri dimineață pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o mașină în centrul Ploieștiului. O știre cum destul de frecvent puteți să citiți. Nu însă despre ghinionul proprietarului vorbim astăzi, ci despre participanții la trafic care treceau nepăsători.

    Cum ar fi fost să li se întâmple lor și nimeni să nu oprească? O întrebare firească, pe care orice om de bun simț și-o pune. Unde este empatia? Chiar atât de scump să fie un extinctor auto, pe care toți suntem obligați să îl avem în mașină?

    Despre nepăsare, despre măcar tentativa de a acorda primul ajutor (uneori se poate, alteori nu, dar măcar oprim să vedem despre ce este vorba) am scris și am exemplificat AICI.

    Revenind la știrea de astăzi, care a fost publicată AICI și ale cărei imagini pot fi vizionate la sfârșitul acestui text, spuneam că astfel de necazuri se pot întâmpla oricând, indiferent de marca mașinii. O defecțiune banală, pe care proprietarul nu are cum are să o depisteze au o intervenție nepotrivită la instalația electrică a unui autovehicul ar putea face ca acesta să ia foc, chiar și atunci când este parcat.

    Apar și pompierii, care oricât de aproape ar fi, mașina oricum va fi serios afectată, dacă nu chiar daună totală. Important este ca măcar celelalte mașini aflate în preajmă să fie salvate. Până la intervenția pompierilor, pe lângă mașina în flăcări trec nepăsători destui șoferi care ar fi putut să oprească și să-și utilizeze extinctoarele.

    Și pentru că nimeni nu a oprit, ajutor care ar fi putut însemna măcar limitarea forței incendiului, până la urmă mașina parcată în fața celei care ardea a fost la rândul ei afectată de flăcări.

    ”Să fim serioși… aia ardea ca o torță! Ce puteam să mai fac eu?” sau ”Eu nu opresc, că e periculos. Dacă explodează?” Un argument pentru a opri v-am oferit mai sus. Scuze găsim întotdeauna, poate că unele sunt justificări pertinente, dar măcar o singură dată să ne gândim cum ar fi dacă noi am fi într-o situație similară și nimeni nu ar opri să încerce să ne ajute…

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro