No menu items!
More

    Cum poți să mori din cauza unui ”profesionist” iresponsabil (VIDEO)

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Dacă în cazul șoferilor amatori putem discuta despre multe aspecte care îi pun în situații generatoare de accidente, deși odată obținut permisul de conducere nu mai au nicio scuză pentru nerespectarea legii, în cazul șoferilor profesioniști este inexplicabil comportamentul pe care îl veți vedea în imaginile de la finalul articolului.

    La finele săptămânii trecute, pe DN1A, între localitățile Babarunca și Cheia, șoferul unui TIR a intrat într-o depășire criminală, peste linia continuă, într-o succesiune de curbe.

    De regulă, publicăm imagini trimise de camerele de bord ale cititorilor noștri, de această dată imaginile fiind surprinse de pe mașina pe care o conduceam.

    Și pentru că am trăit ”pe viu” această experiență, merită menționate câteva elemente care au făcut evitarea unui impact care putea avea consecințe deosebit de grave

    Camionagiul care s-a angajat cu iresponsabilitate în depășire, având viteză, nu ar fi putut evita impactul dacă atât mașina în care ne aflam, cât și autoutilitara care era depășită aveau viteza neadaptată la condițiile de circulație pe serpentine.

    În plus, configurația drumului atenția au permis virarea spre dreapta a ambelor autovehicule printre care TIRul s-a strecurat.

    Nu întotdeauna astfel de evenimente rutiere pot fi evitate, pentru că șoferii aflați în trafic, la ieșirea dintr-o curbă unde nu au vizibilitate, deși circulă regulamentar se trezesc cu un astfel de mastodont în față, neavând nici timp și nici pe unde să evite impactul.

    În prezentarea unor astfel de cazuri, mai mereu să găsesc cititori care să invoce starea infrastructurii rutiere și a altor șoferi care din diverse motive circulă cu viteză redusă, iritând alți participanți la trafic. În realitate nu există niciun motiv pentru ca un șofer să decidă să facă astfel de depășiri criminale. Chiar dacă ”pierdem” mai mult timp în trafic, indiferent de motive, nimic nu justifică manevre care să pună alte vieți în pericol.

    Legea este în continuare destul de blândă, în raport cu urmările pe care le poate avea iresponsabilitatea unor șoferi, mai ales din rândurile celor profesioniști. În mod normal, pentru astfel de atitudine la volan, șoferii vinovați ar trebui să își piardă dreptul de a conduce pe drumurile publice.

    *Imaginile au fost trimise la Poliția Rutieră, urmând să ajungă și la angajatorul acestui șofer iresponsabil.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro