No menu items!
More

    Momente speciale la competiția auto din weekend, din Ploiești. Cătălin Petroșanu concurează, trecând din scaunul cu rotile la volanul unei Dacii 1300

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Cu paralizie totală la membrele inferioare, încă din copilărie, ploieșteanul Cătălin Petroșanu a devenit un simbol pentru cei care credeau că nu există viață normală după un accident grav cu urmări ireversibile. Cătălin este mai normal decât mulți dintre noi, cei care nu avem probleme de mobilitate, demonstrând încă o dată că nimic nu ne poate împiedica să ne adaptăm chiar și la realități dure și să ne bucurăm de fiecare clipă a vieții.

    Ne cunoaștem de ceva ani și ne leagă o pasiune – automobilismul sub toate aspectele lui. Discutăm destul de des despre mașini, probleme tehnice, probleme estetice și multe altele. Cătălin a fost spectator la prima ediție a Campinatului Național de Super-Slalom și Îndemânare, a cărui primă etapă s-a derulat la Ploiești, în urmă cu trei săptămâni.

    Povestea nefericitului accident din copilăria lui Cătălin Petroșanu și a efortului de a avea o viață normală într-un scaun cu rotile, o puteți lectura AICI.

    În prezent, Cătălin continuă să meargă zilnic la locul de muncă, iar timpul liber și-l dedică familiei și pasiunii pentru vechea Dacie 1300 pe care tocmai a restaurat-o, dar și BMW-ului e61, adaptat nevoilor lui speciale, așa cum este și Dacia.

    Vezi cum a fost prima ediție a competiției auto de la Ploiești, în articolul de AICI.

    La câteva zile după încheierea primei ediții, Cătălin îmi spune: ”Sunt pregătit să mă înscriu și eu! O să fac toate demersurile, să obțin toate avizele, pe care să le depun la FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv). Mai am de rezolvat câteva probleme tehnice la mașină și sper să iau startul la ediția a doua, din 4-5 iunie, din Ploiești.”

    L-am încurajat din toată inima, alături de colegii din echipa ICars România, urmând să fim alături de el, atât sâmbătă la antrenamentele libere, cât și duminică, la startul oficial.

    Vezi AICI detaliile despre ce urmează în weekend, pe Bulevardul Independenței din Ploiești.

    Astăzi se fac ultimele reglaje la bătrâna Dacie. ”Sper doar să nu mă fac de râs”, îmi spune Cătălin în această dimineață. I-am răspuns imediat: ”Indiferent de locul ocupat la final, lecția de voință te duce pe primul loc în inimile tuturor. Mai mult de atât nu există!”

    Vezi AICI ediția specială ICars despre cum se descurcă la volan Cătălin Petroșanu și cum este preparată o mașină condusă de un șofer care nu poate să își folosească membrele inferioare.

    Succes, Cătălin!!!… deși ești deja câștigător!

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro