No menu items!
More

    Deputații vor să schimbe iar Codul Rutier, eliminând sancțiunile pentru conducere agresivă și dând dovadă de circulație vitezomanilor cu permisul suspendat

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Se pare că trăim într-un film demn de noaptea minții. După ce abia au modificat Codul Rutier, deputații revin asupra lui, dorind să elimine ceea ce adaugaseră bun și producea deja efecte.

    Deputații din Comisia de Transport au relaxat deja mai multe sancțiuni, urmând să trimită spre adoptare la vot final noua formă a Codului Rutier. Acesta fusese modificat, intrând în vigoare pe 27 februarie.

    Modificările legislației rutiere pedepseau în noua formă comportamenul agresiv la volan. Printre fapte se numără drifturile sau chiar folosirea repetată a flashurilor. Pentru deputați se pare că nu a fost bine, așa că vor schimba… schimbarea.

    Citește AICI despre modificările binevenite de pe 27 februarie 2022.

    Deputații de la PSD, PNL și UDMR au votat în bloc, în Comisia de Transporturi, pentru eliminarea articolului care definea comportamentul agresiv la volan, iar conducătorul auto era sancționat cu suspendarea permisului pentru 30 de zile.

    De asemenea, șoferii vitezomani prinși pe radar că circulă cu peste 70 de km/h peste limita maximă de viteză primesc dovadă cu drept de circulație, după ce li se suspendă carnetul. În prezent, dovada este fără drept de a se urca la volan.

    România s-a angajat ca până în 2030 să reducă la jumătate numărul victimelor din accidentele de circulație

    În contradictoriu cu acest angajament, de a reduce până în 2030 la jumătate numărul victimelor din accidentele rutiere, deputații din Comisia de Transporturi s-au gândit să relaxeze sancțiunile.

    Cătălin Drulă, președintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților: „Această ordonanță care înăsprea, pentru niște infracțiuni foarte grave în regimul circulației rutiere, pedepsele, a fost ciopârțită azi de Comisia de Transporturi, de majoritatea PSD-PNL-UDMR.

    Cineva care a fost a avut permisul suspendat pentru faptă foarte gravă, conducea beat cu 150 km la oră printr-un oraș – 15 zile cât primește dovadă de circulație poate săvârși oricâte altfel de contravenții.”

    Conform digi24, din februarie și până în prezent, polițiștii au dat mai bine de 400 de sanctiuni pentru comportament agresiv. Acum, dacă noile reglementări ar intra în vigoare, un șofer care circulă cu 200 de km pe oră pe autostradă va scăpa cu o amendă de 650 de lei, în loc să îi fie suspendat permisul de conducere pentru 4 luni.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro