No menu items!
More

    Cauza pentru care se discută amânarea interzicerii mașinilor pe motorină și benzină, din 2035, în Europa

    Publicat pe:

    Când spunem ”interzicere”, facem referire la fabricarea acestor mașini cu motoare care folosesc combustibili convenționali, benzină și motorină, nu interzicerea circulației celor deja existente. Acestea au însă din ce în ce mai multe restricții în marile orașe ale Europei, în special în zonele centrale ale acestora.

    S-a cam grăbit Europa! A sărit peste etape absolut necesare ale evoluției autovehiculelor cu motoare electrice. Infrastructura pentru alimentare este mult în urma necesităților, performanțele acestor autovehicule sunt încă nesatisfăcătoare, chiar și cele mai bune dintre ele dovedindu-se a fi mai slabe decât anunțau producătorii.

    Dacă vorbim despre poluare, încă nu știm cu certitudine cât de poluantă este industria care produce autovehicule electrice în raport cu cea clasică din domeniu. Ar mai fi de luat în calcul serios și cum se produce energia electrică necesară pentru acoperirea cererii în condițiile înmulțirii semnificative a autovehiculelor electrice.

    Sunt multe întrebări fără răspunsuri convingătoare, așa că interesul pentru mașinile electrice este momentan în scădere. Ar putea reprezenta acestea alternativa viabilă, care să determine graba de a interzice fabricarea de mașini cu motoare pe motorină și benzină?

    Europa pare să se fi grăbit, adoptând interzicerea din 2035 a producției.

    Conform profit.ro, Lutz Meschke, director financiar al Porsche AG, spune că ”planurile UE de interzicere a motoarelor cu combustie în 2035 s-ar putea amâna, din cauza scăderii cererii de automobile electrice.

    Unul dintre cele mai puternice partide europene, PPE, a lăsat de înțeles că intenționează să-și modifice politica privind emisiile de CO2 ale vehiculelor și să încerce relaxarea legislației în acest sens. Sunt o mulțime de discuții pe marginea sfârșitului motoarelor cu combustie.”

    Constructorii auto din Europa au investit foarte mult în dezvoltarea de automobile complet electrice, însă vânzările lor se bazează în continuare pe motorizările cu benzină sau diesel, deoarece prețul lor este mai accesibil clienților.

    Teama pe care piața o are în continuare din cauza autonomiei unei mașini electrice ține departe cumpărătorii, mai ales pe cei care locuiesc la bloc și nu au condiții să încarce bateriile peste noapte.

    În aceste condiții, marii producători din industria auto estimează că interdicția impusă de UE are toate șansele să fie amânată, cel puțin până când mașinile electrice vor evolua suficient încât să fie dovedită superioritatea acestora și beneficiile reale pentru mediu.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro