No menu items!
More

    Încă o Dacia Spring a luat foc. Incendiile la mașinile electrice sunt extrem de violente și nu pot fi stinse ușor

    Publicat pe:

    S-a întâmplat de această dată în Tulcea, unde o Dacia Spring a luat foc și a fost distrusă în totalitate. De la momentul izbucnirii incendiului și până la propagarea rapidă intervalul de timp este extrem de scurt.

    La finele săptămânii, o maşină electrică Dacia Spring parcată în Tulcea a luat foc, iar flăcările s-au extins şi la un spaţiu comercial aflat în vecinătate.

    Pompierii militari tulceni au intervenit cu două autospeciale de stingere, un echipaj de descarcerare şi un echipaj SMURD.

    În filmare se poate vedea cum a început mai întâi să iasă fum de sub autoturism. Mai apoi, de sub mașină au ieșit flăcările care au cuprins rapid întreaga caroserie.

    Explicația pentru care o mașină electrică poate lua foc

    Dacă apare un scurtcircuit într-una dintre baterii, curenți foarte mari se declanșează brusc în interiorul acesteia.

    Acest lucru ar face ca electrolitul să fiarbă și să se vaporizeze. Apare o presiune foarte mare, care va sparge carcasa acumulatorului și oxigenul poate intra înăuntru, favorizând astfel arderea. Rezultatul? Un incendiu.

    Totul se întâmplă rapid și violent, astfel încât cei aflați în apropierea unui astfel de incendiu sunt sfătuiți să se îndepărteze cât mai rapid cu putință, pentru că nu au nicio șansă să stingă un astfel de incendiu.

    Situații similare au mai fost semnalate în România, însă până în prezent nu există nicio poziție oficială care să precizeze cauza, cel mai probabil un defect de fabricație.

    De precizat că nu doar mașinile electrice ieftine iau foc (Video 1 Dacia Spring), astfel de cazuri fiind destul de numeroase și în cazul producătorilor de top (Video 2 Tesla).

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro