No menu items!
More

    Șofer surprins de radar pe A1 cu 270 km/h. Cum vi se pare amenda de 650 de lei? (votați în sondajul ICars)

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Radarul a înregistrat un șofer, care circula în weekendul recent încheiat, pe autostrada A1, cu 270 km/h. Zona în care a fost surprins avea limitare la 100 km/h, așadar șoferul în cauză conducea cu 170 km/h peste limita legală.

    La o asemenea viteză, oricât de puternică și performantă este mașina, ea poate fi considerată o adevărată armă. Pe lângă calitatea infrastructurii, orice manevră a unui alt participant la trafic îl poate pune pe șoferul care circulă cu o asemenea vitează într-o situație pe care nu o poate gestiona. Urmările sunt ușor de intuit.

    În cazul de față, șoferul BMWului din imagine a fost înregistrat cu o viteză demnă de circuitele sportive automobilistice, el aflându-se în trafic, nu la curse. Evident nu este singurul, poate și pentru că sancțiunile nu sunt deloc descurajatoare.

    Conform legislației, pe care o considerăm mult prea permisivă, șoferului i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe drumuri publice pe o perioadă de 120 de zile. Trei luni trec repede…

    La suspendare se adaugă și sancțiunea de 9-20 puncte amendă, respectiv amenda contravențională cuprinsă între 1.305 lei și 2.900 lei, care poate fi plătită pe jumătate din în termen de 15 zile, adică puțin peste 650 lei.

    Suma este derizorie, raportată la gravitatea consecințelor pe care le poate avea maniera iresponsabilă în care a fost condus autoturismul. Cu această ocazie, vă invităm să vă exprimați opinia într-un sondaj Icars, cu privire la oportunitatea modificării legislației, care să sancționeze astfel de abateri de la Codul Rutier.

    SONDAJ: Sunteți de acord cu modificarea legislației care să înăsprească sancțiunile împotriva șoferilor iresponsabili?

    România continuă să fie pe primul loc în UE în clasamentul țărilor cu cele mai grave accidente, soldate cu decese. Pe lângă infrastructura deficitară, în topul cauzelor generatoare de accidente se află maniera iresponsabilă în care unii șoferi înțeleg să circule pe drumurile publice.

    În acest sens, pentru a face demersurile necesare convingerii legislativului să întreprindă tot ceea ce este necesar pentru stoparea acestui fenomen, vă invităm să votați în sondajul nostru vis a vis de oportunitatea înăspririi sancțiunilor aplicare șoferilor iresponsabili, în cazul în care considerați că amenzile mult mai mari decât cele prezente și suspendarea permisului de conducere pe perioade mai mari de 3 luni ar fi soluția.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro