No menu items!
More

    Ți-ai găsit mașina avariată, iar vinovatul a dispărut. Cum poți acoperi dauna, când autorul pare imposibil de găsit?

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Se întâmplă frecvent să ne găsim mașinile avariate. Uneori putem rezolva cu mici retușuri, alteori putem avea probleme serioase, așa cum are un ploieștean din zona de Nord a orașului, care și-a găsit luni dimineața mașina lovită grav. Evident, autorul pare de negăsit.

    Mesajul proprietarului mașinii avariate: ”În dimineața zilei de 10.04.2023, mi-am găsit mașina avariată în parcare, în zona nord, pe aleea Brumărelelor.

    Avaria este destul de serioasă. Cred că cineva a pierdut controlul volanului și a intrat direct în partea stânga față, astfel încât mașina a fost deplasată cel puțin un metru fata de poziția de unde a fost parcată.

    Am fost la Poliția Rutieră pentru constatare și mi s-a spus că în noaptea respectivă nu a fost raportat niciun accident în zonă, drept urmare costul reparațiilor va fi suportat de mine.”

    Chiar dacă păgubitul susține că de la poliție nu a primit o veste bună, trebuie să știți că există o cale prin care dauna vă este acoperită de Biroul Asiguratorilor din România.

    Ce trebuie să facă păgubiții?

    Unii se împacă cu ideea, crezând că nu au șanse prea mari să identifice autorul. Dacă paguba nu este considerabilă, o remediază pe cheltuiala lor. Renunță să mai facă sesizare la poliție, ceea ce nu este deloc în regulă.

    Și chiar dacă avaria este minoră, spre exemplu o aripă zgâriată și eventual ușor deformată, costurile remedierii depășesc 100 de euro, dacă operațiunea este efectuată într-un service autorizat, doar revopsirea unui element fiind cotată la această valoare.

    Puțin știu că pot fi despăgubiți chiar dacă autorul nu este identificat. Pentru astfel de cazuri există un fond special al Biroului Asociației Asiguratorilor din România, iar detaliile și pașii de urmat și formularele de completat sunt pe www.baar.ro.

    Vezi AICI ediția vlogului ICars dedicată despăgubirilor prin baar.ro

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro