No menu items!
More

  7,1 milioane lei – cea mai mare despăgubire plătită anul trecut pe o asigurare RCA

  Publicat pe:

  Emisiunile iCars

  Dezechilibrele sistemelor de frânare
  Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

  Cea mai mare despăgubire plătită de asigurătorii din România anul trecut în baza polițelor obligatorii RCA a depășit 7,1 milioane lei – fiind acordată ca urmare a unei vătămări grave, cauzată de un accident rutier.

  Statistica pentru 2023 urmează să fie publicată după data de 31 decembrie, dată până la care sunt relevante cifrele anului trecut.

  În anul 2022, companiile de asigurări membre UNSAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania) au achitat pentru primele 10 cele mai mari daune rezultate din accidente de vehicule despăgubiri în valoare de 36,5 milioane de lei, conform unei analize realizate la nivelul asociației.

  Despăgubirile totale plătite la nivel de piață în baza polițelor RCA sunt mult mai mari: în fiecare zi calendaristică din 2022 s-au plătit despăgubiri de peste 10 milioane lei pentru cele aproximativ 400.000 de dosare de daună deschise în urma accidentelor rutiere.

  În prima jumătate a anului 2023 dauna medie plătită în baza polițelor RCA a crescut cu 10%, conform datelor oficiale ale Autorității de Supraveghere Financiară.

  „Din păcate, un accident rutier poate avea un impact major asupra unei familii – așa cum, din păcate, am văzut și în cazurile constant mediatizate. Mai mult, numărul accidentelor grave rămâne la un nivel alarmant.

  Tocmai de aceea, prevenția în trafic trebuie să devină o responsabilitate asumată de noi toți. Pentru că ne dorim o lume fără accidente rutiere, o țară fără victime pe șosele, o Românie a siguranței în trafic, am pus bazele Coaliției pentru Siguranță Rutieră – un proiect de țară, prin care ne propunem să aducem alături de noi organizații, oameni, companii și autorități, cu un singur scop: creșterea nivelului de siguranță pe șoselele din România și reducerea numărului de victime ale accidentelor auto”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Președinte și Director General al UNSAR.

  Coaliția pentru Siguranță Rutieră a lansat recent Carta Albă a Siguranței Rutiere – un document strategic cu bune practici, scenarii și obiective pentru următorii ani. Prin Carta Albă, Coaliția pentru Siguranță Rutieră intenționează să contribuie la crearea unui cadru legal care să plaseze securitatea rutieră din România la standarde europene.

  Abonează-te la newsletter-ul nostru

  Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

  Nou pe iCars.ro