No menu items!
More

    Dacă te uiți la telefon când conduci, ecranul se poate roti cu tot cu mașină! (VIDEO)

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Deși teoretic știm că atunci când conducem nu trebuie să avem alte preocupări, mulți dintre noi uită, iar neatenția poate avea urmări grave. O clipă de neatenție și tragedia se poate întâmpla.

    Smartphoneurile sunt cele mai mari tentații pentru șoferi. Unii le consideră ca fiind accesorii indispensabile atunci când conduc. Pot fi foarte utile, dar în anumite condiții.

    Alții consideră că pot fi atenți și la drum și la telefon, așa că ”butonează” permanent, să nu cumva să le scape ceva din mediul online. Și nu le scapă din online, dar le scapă din viața reală, respectiv din trafic. Dacă mai au și viteză, rezultatul poate fi cel din imagini sau chiar mai rău.

    Din fericire, unele accidente se soldează doar cu pagube materiale, dar nu toți sunt la fel de ”norocoși”. O clipă de neatenție și o viață poate fi curmată! Și pentru ce? Pentru o postare, pentru o informație care poate fi citită și mai târziu, pentru un mesaj care poate fi citit sau trimis oprind mașina în siguranță?

    Știm, cei mai mulți spun… ”mie nu mi se poate întâmpla, eu sunt atent și la drum… ” Asta până se întâmplă.

    Cel care ne-a furnizat aceste imaginile de astăzi susține că șoferul mașinii răsturnate a declarat că a fost pentru o clipă atent la telefon. Avea ceva viteză în localitate, a pierdut controlul asupra direcției de mers, acroșând o mașină parcată în fața unei porți, apoi s-a răsturnat în șanț. A scăpat nevătămat și norocul să a fost că pe traiectorie nu se afla un trecător nevinovat.

    *Accidentul s-a produs sâmbătă, 2 decembrie, în satul Chițorani din comuna prahoveană Bucov.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro