No menu items!
More

    Cum arată clasamentul mărcilor celor mai furate mașini în 2022. România nu diferă de celelalte state ale lumii în preferințele hoților

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Sunt mașini produse în ultimii ani și aparent greu de furat. Cel puțin așa au susținut producătorii care au introdus tot felul de sisteme de siguranță. Nimic nu este însă imposibil pentru hoții care înving întotdeauna tehnologia.

    Potrivit unui studiu CarVertical, Mercedes-Benz ocupă primul loc în clasamentul mărcilor cu cel mai mare număr de mașini furate în 2022.

    Au fost raportate peste 1100 de mașini furate pe tot parcursul anului trecut. Dintre acestea, 14.7% au fost reprezentate de modele Mercedes-Benz.

    Pe locul doi în acest clasament este BMW -14.4% din mașinile furate în 2022. Locul trei în clasament este ocupat de Audi (10.4%), Ford (7.8%) și Volkswagen (6.8%).

    Peste jumătate din totalul de mașini furate au fost fabricate între 2014 și 2019.

    Datele CarVertical au fost centralizate din raportările făcute în 26 de țări: Marea Britanie, SUA, Germania, Franța, Spania, Italia, Țările de Jos, Belgia, Ungaria, România, Lituania, Letonia, Estonia, Slovacia, Slovenia, Croația, Ucraina, Cehia, Polonia, Bulgaria, Serbia, Suedia, Elveția, Danemarca, Finlanda, Australia și Mexic.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro