No menu items!
More

    Mașinile cu numere românești nu vor mai alimenta la preț redus la stațiile de carburanți din Ungaria

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Românii care locuiesc în apropierea frontierei cu Ungaria au profitat din plin de prețurile carburanților din țara vecină, dat fiind faptul că acestea au fost plafonate de guvernul maghiar. Măsura plafonării de menține în continuare, însă nu și pentru autovehiculele înmatriculate în alte state.

    Carburanții cu aproximativ 2-3 lei mai ieftini nu vor mai fi accesibili pentru români. Periodic, în funcție de necesități, aceștia treceau granița și alimentau în primele stații întâlnite în Ungaria.

    Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban: ”Preţurile la combustibili în Ungaria sunt cele mai mici din Europa. Așa a crescut foarte mult turismul în scopul achiziţionării de combustibili în zona de graniţă, astfel încât acest turism a devenit o ameninţare la adresa securităţii aprovizionării.

    Cumpărătorii străini profită de faptul că Ungaria este capabilă să menţină preţul la benzină la 480 de forinţi (1,2 euro) pe litru, în timp ce în alte părţi din Europa este de 700-900 de forinţi.”

    În benzinăriile din zona de frontieră, una din cinci mașini care opreau să alimenteze era cu numere de România. Guvernul maghiar a decis ca de azi să mențină plafonarea doar pentru autovehiculele înmatriculate în propria țară.

    SONDAJ: Scumpirea carburanților te-a determinat să limitezi numărul deplasărilor cu mașina?

    Majorarea prețurilor carburanților are atât cauze obiective, determinate de criza economică mondială (pandemie, război, sancțiuni), cât și cauze pur-speculative, dovedite de lipsa de corelare a evoluției de pe bursele de petrol cu ceea ce se întâmplă la stațiile de carburanți.

    Indiferent de motive, scumpirea este o certitudine, iar asta se reflectă în majorări de prețuri la toate produsele și serviciile. Rămâne de interes cum reacționează cumpărătorii, dacă le-a fost modificat volumul de achiziție, dacă au fost nevoiți să reducă numărul de deplasări sau acceptă situația, neavând alternative și plătind mai mult pentru aceste deplasări.

    Vă invităm să participați în număr cât mai mare la acest sondaj ICars, pentru a avea o imagine cât mai aproape de realitatea pe care toți o avem de întruntat!

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro