No menu items!
More

    Geamurile mașinii aburite în sezonul rece – La ce folosește „butonul magic” pe care unii îl ignoră?

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Știm că unii zâmbesc deja în fața temei pe care o propunem astăzi, dar mai știm că tot ei sunt nervoși când văd în trafic o mașină cu geamurile aburite și cu șoferi care nu pot vedea traficul în mod optim și oricând pot provoca accidente.

    Spuneam că sunteți tentați să zâmbiți, pentru că și noi am făcut-o, deși știam că este o problemă reală, până când am primit din nou solicitarea de a da un răspuns la problema ”geamurilor aburite în sezonul rece”.

    Ok, este evident că mai există șoferi/șoferițe care nu știu ce au de făcut, mai corect spus ce să nu facă, dar care au mașinile pline cu cârpe, într-o permanentă preocupare de a-și sterge geamurile.

    Nu luăm în calcul astăzi un sistem de climatizare defect, acesta făcând subiectul unei alte ediții a vlogului ICars. Vorbim exclusiv despre un sistem funcțional, dar incorect folosit.

    Butonul de recirculare a aerului – este acel buton aflat pe bordul tuturor mașinilor (unele îl au doar în computer), în zona panoului de climatizare, pe care se află o săgeată curbată.

    La ce folosește – butonul este folosit cu preponderență în sezonul cald, mai puțin în zilele cu precipitații, mai ales în traficul urban, când este bine ca pasagerii unei mașini să nu inhaleze aerul cu noxe din trafic. Poate ajuta și în perioada în care lăsați motorul să se încălzească, implicit habitaclul, imediat după această etapă fiind necesară dezactivarea lui, urmată de apăsarea butoanelor de dezaburire. Aceasta a fost logica pentru care a fost inventat. În rest, mai ales în sezonul rece, acest buton trebuie ținut în poziția inactivă, pentru a permite aerului din interior să nu fie recirculat, ci eliminat cu tot cu vaporii de umiditate și astfel să nu se formeze condensul.

    În acest fel scăpați și voi de stres și ceilalți participanți la trafic, cei majoritari și care circulă cu geamurile uscate, tocmai pentru că știu cum se utilizează acel buton.

    În ediția vlogului de astăzi vă arătăm care este butonul ”buclucaș”, pe care să nu îl apăsați pentru a fi activ. Vizionare plăcută și mai ales utilă! 🙂

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro