No menu items!
More

    Mașina pierde antigel în sezonul cald și nimic nu pare să fie fisurat în sistemul de răcire? Vorbim în vlogul ICars despre una dintre cauze

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Genul de situație când cauți o soluție și nu bănuiești care este cauza. Astăzi, în vlogul ICars România, vă explicăm de ce este necesar să luați în calcul instalația de climatizare a mașinii, atunci când pierdeți antigelul care aparent nu are nicio legătură cu această instalație.

    Ediția am realizat-o la sugestia mai multor urmăritori ai producțiilor noastre video, care ne-au relatat problema pierderii antigelului, însă nu au reușit să îi determine cauza.

    Pe scurt, pentru că detaliile sunt în video, la finalul textului, vorbim despre refularea antigelului din instalația de răcire a mașinii. Apare și avertizarea pe bord, iar șoferii completează lichidul, deși nu-l văd ”picurând” pe nicăieri. Nici în baia de ulei nu ajunge, nici în camera de ardere… Pe unde se pierde???…

    Așadar, nu vorbim despre probleme în sistemul de răcire de la motor, cum ar fi elemente fisurate, termostat blocat sau senzori defecți. Motorul poate să se supraîncălzească și antigelul să refuleze și dacă instalația de climatizare are probleme, iar suprasolicitarea se repercutează asupra creșterii temperaturii motorului.

    Înainte de a vă apuca să cheltuiți banii pe piese care nu sunt defecte, luați în calcul și posibila cauză despre care vorbim astăzi cu un colaborator deja consacrat al vlogului nostru, Ionuț Enescu. Vizionare plăcută și mai ales utilă!

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro