No menu items!
More

    Inacceptabil! O persoană cu dizabilități, aflată în cărucior, nu se poate deplasa pe trotuar din cauza mașinilor parcate neregulamentar

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Nu există nicio scuză pentru cei care blochează complet trotuarele, generând astfel situații precum cea din imagine. Și totul se întâmplă pentru că nu există campanii consistente de sancționare.

    Imaginea a fost surprinsă în Ploiești, pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino. Este o șosea intens circulată, dar pe care se parchează haotic. Sunt multe magazine, în special de piese auto, dar nu numai. Pe anumite porțiuni trotuarele sunt complet blocate, fie de mașinile clienților sau ale unor angajați.

    Și cum toată lumea ”se grăbește”, de ce ar căuta un loc de parcare?… Este mult prea mare ”efortul” să încerci să parchezi pe străduțele adiacente. Mereu eterna scuză: ”nu sunt locuri de parcare”. Doar că, nu înțelegem că în nicio țară civilizată nu sunt parcări pe fiecare stradă, că nu trebuie să oprești fix în locul în care ai treabă, fără să îți pese de consecințe.

    Blocarea completă a trotuarului este ilegală!

    Este și sancționată de lege, asta în cazul în care are cine să aplice legea. Deși sunt zone cunoscute, unde tot timpul se întâmplă ceea ce vedeți în imagine, toți știu că pe acolo nu se acționează pentru sancționare și, în consecință, istoria se repetă în fiecare zi.

    Așa se face că pe carosabil, strecurându-se cu greu printre mașini, pietonii se descurcă cum pot. Mai grav este atunci când mămicile împing cărucioare sau când persoane cu dizabilități, aflate în cărucioare speciale sunt cu greu strecurate pe lângă mașinile care încearcă să circule regulamentar, șoferii lor făcând permanent eforturi să evite ”obstacolele”.

    Despre soluții am discutat în repetate rânduri. Sunt simple: amenzi, ridicări de mașini și implicarea atât a Poliției Locale cât și a cea din MAI. Toate acestea ar trebui să vină la pachet cu înăsprirea sancțiunilor, respectiv modificarea amenzilor, care să fie conforme cu situația inacceptabilă din imagine, cea care dă adevărata măsură a iresponsabilității și nesimțirii celor cărora nu le pasă.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro