No menu items!
More

    A intrat în vigoare legea care permite Poliției Rutiere să dispună ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Mașinile parcate neregulamentar sunt încă o problemă nu doar în aglomerările urbane, ci și în zone mai puțin circulate, dar unde pot afecta vizibilitatea și posibilitatea altor șoferi de a se asigura în condiții optime, riscând astfel să producă accidente.

    În orașe, pe lângă lipsa locurilor de parcare, de vină sunt și șoferii care țin neapărat să parcheze cât mai aproape de domiciliu sau de locurile unde au treabă, neținând cont că uneori blochează complet trotuarele sau unele căi de acces.

    Amenzile au fost aplicate sporadic și nu au existat campanii consistente care să îi determine pe șoferi să nu mai parcheze neregulamentar.

    Ar fi ceva speranțe pentru perioada următoare, dacă legea promulgată astăzi de președintele României s-ar aplica în teren

    Concret, este vorba despre actul normativ pentru modificarea alineatului 1 al articolului 64 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

    Legea dă dreptul Poliției Rutiere să dispună ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar.

    ”Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz”, prevede legea.

    Potrivit legii, Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar mai ales în cazurile în care acestea stânjenesc grav sau creează situaţii de pericol pentru participanţii la trafic.

    Până acum, această măsură putea fi dispusă doar dacă maşinile sunt staţionate ilegal pe partea carosabilă.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro