No menu items!
More

    Se poate scăpa cu viață din așa ceva? Lecția pe care un șofer de 20 de ani nu o va uita niciodată

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Viteza ucide, viteza mutilează sau în rarele cazuri fericite viteza îți poate da o lecție de neuitat. O astfel de lecție a primit un șofer de 20 de ani, care circula în această săptămână prin localitatea clujeană Câțcău cu mult peste 100 de km/h.

    Privind imaginea cu greu îți vine să crezi că șoferul a putut scăpa cu viață. Era singur în mașină și circula cu mult peste limita legală a vitezei. Uimitor este nu doar că este viu, ci că a suferit doar câteva leziuni la un picior.

    Pompierii l-au găsit încarcerat între fiarele contorsionate, în stare de conștiență. L-au scos cu grijă din epava mașinii, respectând procedurile care să nu-i agraveze starea, însă și salvatorii au rămas uimiți de starea șoferului. Era rănit la un membru inferior, speriat de situație, dar… cam atât. A fost transportat la spital pentru investigații amănunțite, însă este în afara oricărui pericol.

    În pericol au fost toți cei pe lângă care trecuse nebunește și pe care i-ar fi putut spulbera în orice clipă. La un moment dat, a pierdut controlul volanului, mașina a ieșit de pe carosabil și s-a izbit violent de un podeț din beton. Rezultatul îl vedeți în imagini.

    Pentru a torsiona de o asemenea manieră un autoturism este evident că viteza este foarte mare. Sunt momente de iresponsabilitate în cazul multor șoferi, care cred că o mașină cât de cât puternică este și sigură. În general nu iau în calcul faptul că nu sunt singuri pe drum, însă asta nu pare să-i deranjeze foarte mult.

    Eu știu să conduc, sunt șmecher și am mașină puternică!

    Auziți des asta. Până într-o zi, ziua în care ”șmecheria” se sfârșește brusc și de cele mai multe ori tragic. Poate că unii au ceva experiență și abilități peste medie, dar acestea nu înseamnă nimic în fața hazardului. Să nu uite că și piloții de raliuri fac accidente, deși sunt mult mai bine pregătiți să țină sub control o mașină, care din punct de vedere al siguranței la impact are multiple elemente de protecție suplimentară. Cu toate acestea, mai scapă mașinile de sub control și uneori își pierd viața.

    Cauzele iresponsabilității sunt multiple: lipsa de educație, consumul de alcool sau droguri, sancțiunile legale mult prea blânde etc. Echipa ICars România va continua campania de responsabilizare, publicând ori de câte ori este cazul astfel de imagini, cu speranța că măcar impactul emoțional să îi mai pondereze pe teribiliști, dacă legile sau apelurile repetate la responsabilitate nu o fac.

    Vezi AICI imaginile unui alt accident teribil, în care o familie a fost ucisă de iresponsabilitatea tatălui/soțului aflat la volan.  

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro