No menu items!
More

    Crește valabilitatea permiselor de conducere de la 10 la 15 ani pentru majoritatea șoferilor, dar scade pentru cei care trec de 70 de ani

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Preschimbarea permiselor de conducere era făcută unitar, indiferent de vârsta șoferului, o dată la 10 ani. Un proiect de lege inițiat de Guvern și adoptat în prima fază de Senat prevede schimbări importante pentru șoferi, de această dată în funcție de vârstă.

    Aproximativ trei milioane de persoane ar putea beneficia de creşterea valabilităţii permiselor de conducere din categoriile AM, Al, A2, A, B, Bl şi BE de la 10 ani la 15 ani, în scopul reducerii costurilor şi a timpului alocat pentru reînnoirea permiselor, potrivit unui proiect iniţiat de Guvern, adoptat astăzi de Senat.

    Proiectul pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice mai prevede creşterea siguranţei rutiere prin scăderea valabilităţii administrative a permiselor de conducere eliberate pentru vehiculele din categoriile AM, Al, A2, A, B, Bl şi BE, deţinute de persoane cu vârsta de 70 de ani şi peste această vârstă, de la 10 ani la 5 ani.

    Întrucât multe dintre accidentele grave de circulație au fost produse de șoferi care din cauza vârstei și-au diminuat considerabil capacitatea de a șofa în siguranță, proiectul votat de senatori a avut un amendament important:

    Valabilitatea administrativă a permiselor de conducere eliberate pentru toate categoriile, deţinute de persoane cu vârsta de 80 de ani şi peste această vârstă, este de doi ani.

    O altă modificare stipulează că permisele de conducere eliberate pentru toate categoriile, anterior publicării prezentei legi, îşi păstrează valabilitatea administrativă înscrise pe acestea.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro