More

  Efectul apariției mașinilor electrice. FORD se pregătește să concedieze 8000 de angajați care lucrează la fabricile de motoare clasice

  Publicat pe

  Se pare că nu mai contează efectele pe care le generează insistența promovării eliminării motoarelor termice de pe autovehicule. Sunt costuri tehnologice uriașe care vor fi făcute în detrimentul aspectelor care țin de protejarea celor care își vor pierde locurile de muncă.

  Industria auto nu este încă suficient de bine dezvoltată pentru a asigura mobilitatea fără limitări pentru cei care folosesc deja mașinile electrice. Nu poți ajunge prea departe cu autonomia oferită acum, fiind nevoit să pierzi ore bune pentru reîncărcare.

  În plus, nu este încă foarte clar cât de nepoluante sunt, luând în considerare cât de multă poluare este produsă pentru asigurarea energiei necesare funcționării acestor vehicule. Dacă mai luăm în calcul și criza energetică evidentă, aflată abia la început, ne punem serioase probleme în privința viitorului mașinilor electrice în detrimentul celor clasice.

  Cert este că apar tot mai multe semnale că piața forței de muncă va fi afectată în scurt timp. Un astfel de exemplu vine de la gigantul mondial FORD.

  Ford se pregăteşte să renunţe la 8.000 de angajaţi în următoarele săptămâni, producătorul auto american încercând astfel să-şi majoreze profitul pentru a finanţa investiţiile în vehicule electrice, au declarat pentru Bloomberg surse din cadrul companiei.

  Concedierile vor avea loc la nou creata divizie Ford Blue, responsabilă pentru producerea vehiculelor alimentate cu motoare cu combustie, precum şi la alte operaţiuni din cadrul companiei. Planul nu a fost încă finalizat şi detaliile încă ar putea fi modificate, adaugă sursele citate de Agerpres.

  Decizia ar reprezenta un pas important în planul directorului general Jim Farley de a reduce costurile cu trei miliarde de dolari până în 2026. El a declarat că vrea să transforme Ford Blue „într-un motor de numerar şi de profit pentru întreaga întreprindere”.

  În martie, producătorul auto american a anunţat că diviziile sale de vehicule electrice (EV) şi de motoare cu combustie internă (ICE) vor funcţiona ca entităţi separate, o decizie menită să extindă producţia de vehicule electrice, în încercarea de a ţine pasul cu Tesla Inc.

  Ford a anunţat că va forma două afaceri auto „distincte”, una concentrată pe vehiculele electrice, numită Ford Model e, şi alta pe motoarele cu combustie internă, Ford Blue. Ele se vor alătura diviziei de vehicule comerciale Ford Pro. De asemenea, Ford a informat că până în 2026 va majora cheltuielile cu vehiculele electrice la 50 de miliarde de dolari, faţă de un nivel de 30 de miliarde de dolari anunţat anterior.

  Reducerea numărului de locuri de muncă va începe probabil în această vară, în SUA, unde sunt aşteptate majoritatea concedierilor și unde Ford are aproximativ 31.000 de angajaţi.

  Abonează-te la newsletter-ul nostru

  Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

  ANUNȚURI NOI

  Nou pe iCars.ro