No menu items!
More

    Vă mirați de tragediile de pe șosele? 50 de percheziţii în 9 judeţe şi în Bucureşti, într-un dosar în care un bărbat din Alba este acuzat că falsifica permise de conducere și asigurări RCA

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Greu de spus câți iresponsabili circulă pe drumurile publice fără a trece prin școala de șoferi și apoi prin examinarea pentru obținerea permisului de conducere. Sunt probabil cu miile și sunt depistați în procent destul de mic, de regulă când produc accidente sau când sunt opriți de echipajele de poliție în trafic.

    Așa se află că respectivii nu dețin un permis de conducere obținut legal. Fie nu au niciun document care să ateste că au dreptul să conducă, fie au documente false. În plus, nu doar permisul de conducere este falsificat. În caz de accident descoperi că nici polița de asigurare nu figurează în bazele de date, pentru că este falsă.

    O acțiune de amploare are loc astăzi, 12 iulie.

    50 de percheziţii în 9 judeţe şi în Bucureşti, într-un dosar în care un bărbat din Alba este acuzat că falsifica permise de conducere, asigurări RCA și alte documente cum ar fi certificate verzi Covid.

    Conform informațiilor furnizate de IGPR, ”astăzi, 12 iulie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 50 de percheziţii domiciliare, dintre care 34 în judeţul Alba, 5 în judeţul Hunedoara, câte două în judeţele Giurgiu, Sibiu şi în municipiul Bucureşti şi câte una în judeţele Arad, Bihor, Braşov, Cluj şi Timiş, la persoane bănuite de fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

    Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie 2020 – aprilie 2022, un bărbat din judeţul Alba ar fi întocmit, în fals, diverse documente, precum permise de conducere, poliţe de asigurare RCA, certificate de competenţă profesională şi certificate de teste SARS CoV-2- RT – PCR negative, pe care le-ar fi pus la dispoziţia unor persoane, în schimbul unor sume de bani.”

    Poliţiştii au identificat, până în prezent, 63 de persoane care ar fi beneficiat de astfel de înscrisuri false, faţă de acestea cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

    La activităţi, alături de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, participă atât poliţişti din cadrul altor structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cât şi din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Hunedoara, Giurgiu, Sibiu, Arad, Bihor, Braşov, Cluj, Timiş, precum şi poliţişti din municipiul Bucureşti.

    Remintim că o altă rețea care acționa în zona București-Ilfov a fost destructurată în luna martie a acestui an. Funcţiona din 2015 și pe lângă permise de conducere false înmatricula inclusiv autoturisme de lux furate din Uniunea Europeană. În șase ani, grupul a înmatriculat prin fals 2.925 de autovehicule.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro