No menu items!
More

    Ken Block, unul dintre cei mai spectaculoși piloți auto din istorie, a murit într-un accident de snowmobil

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Vestea decesului lui Ken Block a făcut rapid înconjurul lumii. La doar 55 de ani, celebrul pilot autoi și-a pierdut viața nu la volan, acolo unde a trăit cele mai intense și periculoase experiențe, ci într-un accident de snowmobil.

    Accidentul s-a produs pe 2 ianuarie. Echipa sa, Hoonigan Racing, a anunțat decesul pe pagina oficială de Instagram.

    Accidentul a avut loc în Wasatch, Utah, iar biroul șerifului a spus că Block cobora pe o pantă abruptă când snowmobilul s-a răsturnat și a căzut peste el.

    Ken Block și-a început cariera de raliuri în 2005, fiind numit Rookie of the Year în Campionatul „Rally America”. A concurat la Campionatul Mondial de Raliuri și a câștigat mai multe medalii de rallycross la X Games. Americanul a co-fondat și compania de îmbrăcăminte sport DC Shoes și a produs seria de videoclipuri Gymkhana, care îl prezenta pe el conducând pe piste periculoase și curse cu obstacole. Serialul a strâns milioane de vizualizări pe YouTube.

    Pasionat de sporturi extreme, Block a fost un ambasador al industriei și un tată care, în 2022, a participat la Campionatul Asociației Americane de Raliuri alături de soția sa, Lucy, și de fiica lor, Lia, în vârstă de 16 ani.

    „Anul acesta, Ken a fost atât de fericit. La curse, el a fost fericit să concureze alături de Lucy. Mai mult fiica sa a concurat și ea” a declarat starul sporturilor extreme Travis Pastrana pentru ESPN. „Puțini oameni ajung la punctul în viața lor în care totul se leagă și este devastator să le ia totul așa.”

    Conform Eurosport, Ken Block a combinat excelent sporturile extreme cu marketingul și lasă în urmă o avere de 150 de milioane de euro.

    Video 1 – cele mai spectaculoase momente realizate de Ken Block. Video 2 – imagini din zona în care s-a produs accidentul în care Ken Block și-a pierdut viața

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro