No menu items!
More

    Proiect – Reguli noi la examinarea pentru permis. Instructorii ar urma să participe la examinare, alături de polițiști

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Proiectul care ar urma să modifice legislația rutieră este astfel aliniat la legislația europeană, unde deja aceste modificări au fost făcute. Proiectul prevede și ca timpul de așteptare dintre proba teoretică și cea practică să fie mai scurt.

    Datele statistice arată că rata de promovare a examenului auto, în România, pentru toate categoriile, este de doar 35%. Putem spune că este foarte bine că polițiștii nu mai sunt deloc îngăduitori, nepermițând astfel multor candidați nepregătiți să ajungă posesori de permis de conducere.

    Totuși, scopul nu este ca cei examinați să pice probele, ci să fie mai bine pregătiți, mai conștienți de responsabilitatea pe care o vor avea în trafic. Prin noul proiect se intenționează să se elimine și timpii de așteptare, astfel încât elevii școlilor de șoferi să nu piardă din deprinderile acumulate în perioada de pregătire.

    Principalele prevederi ale proiectului inițiat de deputatul Cristian Ichim (USR):

    • elevii școlii de șoferi să poată da examenele din orice județ, indiferent de domiciliu. Astfel, timpul de așteptare dintre examenul teoretic și cel practic s-ar diminua.
    • instructorul să participe obligatoriu la examenul practic, alături de polițist.

    Cristian Ichim – inițiatorul proiectului: ”Avem modele care funcționează în Occident, la rândul lor, țările din UE și-au adaptat treptat modul de examinare. În același timp, instructorii auto își pot îmbunătăți pregătirea fiind parte a examinării.”

    Proiectul urmează să intre la vot în Camera Deputaților. Revenim cu detalii.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro