No menu items!
More

  Modificări majore ale programelor Rabla Clasic și Rabla Plus în 2023

  Publicat pe:

  Emisiunile iCars

  Dezechilibrele sistemelor de frânare
  Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

  Informațiile au fost precizate de ministrul Mediului, Tanczos Barna, care a declarat că, ”deși a fost plafonat prețul privind achiziția unui autoturism electric (valoarea maximă 75.000 de euro cu TVA inclusă) prin programul Rabla Plus, bugetul destinat acestui program va fi majorat”.

  La Rabla Clasic, prima de casare va fi crescută cu 15%: “Am început pregătirea programelor Rabla Clasic, Rabla Plus şi Rabla Local.

  În cadrul Programului Rabla clasic, care oferă acel bonus pentru casarea maşinilor vechi şi posibilitatea de cumpărare de maşini noi cu motorizări convenționale, avem bugetul pentru a asigura o creştere cu 15% a primei de casare.

  Avem bugetul pentru a oferi acest sprijin majorat în 2023′, a declarat Tanczos Barna.

  Anul trecut, prima de casare pentru programul Rabla Clasic a fost stabilită la 6.000 de lei, ceea ce ar însemna că, anul acesta, același program ne va aduce 6.900 de lei, bani care se îndreaptă către achiziția unui autoturism nou cu motorizare convențional.

  A crescut numărul de maşini noi înmatriculate, a crescut exponenţial numărul de maşini electrice înmatriculate datorită programelor derulate prin Administraţia Fondului pentru Mediu. S-a redus numărul de maşini second-hand pentru prima dată după foarte mulţi ani. Guvernul și-a asumat că va scoate peste 250.000 de maşini vechi din circulaţie, o țintă care ar putea fi atinsă în 2026.

  Abonează-te la newsletter-ul nostru

  Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

  Nou pe iCars.ro