No menu items!
More

    Din ciclul ”Cum or fi obținut unii permisul de conducere?” (video)

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Să respecte regulile de circulație din Codul Rutier se dovedește a fi o treabă mult prea complicată pentru mulți indivizi care conduc pe drumurile publice. Sunt două variante în care acest lucru nu se întâmplă.

    Varianta 1. Când le cunoaște regulile de circulație, dar le ignoră

    Este tipul de șofer care crede că ”are timp” pentru orice manevră, care crede că lui nu i se poate întâmpla nimic și care crede că strada este un loc unde funcționează ”mica înțelegere”, așa că se comportă în consecință.

    Varianta 2. Când nu cunoaște regulile de circulație, deci nu are ce să ignore

    Poate ceva mai periculos decât cel din prima categorie, acela măcar orientându-se în trafic și asigurându-se cât de cât. Cel din a doua categorie este complet haotic. Nu are habar de nimic și conduce în stilul ”fie ce o fi”. Uneori e noroc, alteori norocul se termină și nu de puține ori în mod tragic. Nu ne miră atunci când este oprit de poliție și se descoperă că nu are permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Eventual are, dar în niciun caz obținut pe cale oficială.

    În privința imaginilor de mai jos, nu știm în ce categorie se încadrează șoferul, dar putem spune cu certitudine că o dată poate fi o greșeală, dar de două ori în câteva minute reprezintă o combinație de lipsă de bun simț și iresponsabilitate.

    • Șoferul din imagini este dovada vie a faptului că, deși pătrundem într-o intersecție și avem prioritate, întotdeauna este bine să ne asigurăm. Niciodată nu se știe când apare un ”profesionist”.

    SONDAJ - Considerați că filmarea și difuzarea imaginilor cu șoferi care încalcă regulile de circulație reprezintă:

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro