No menu items!
More

    BMW şi AUDI au probleme cu livrările din cauza războiului din Ucraina

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Cei doi giganți din industria auto au suspendat transporturile de maşini pe calea ferată din Germania către China, din cauza războiului din Ucraina.

    BMW și AUDI au ajuns să își asambleze o mare parte dintre autovehicule în China. Segmentele premium sunt însă produse în continuare în Europa, apoi exportate către China, care reprezintă o piață importantă de desfacere.

    În 2021, BMW a livrat 846.237 de vehicule BMW şi MINI clienţilor chinezi, în timp ce în cazul Audi numărul automobilelor livrate a fost de 701.289.

    ”BMW a oprit orice transport feroviar prin Rusia imediat după începutul războiului. Exporturile către China sunt în mod obişnuit gestionate de nave”, a declarat un purtător de cuvânt al BMW, citat de agenția Reuters.

    Audi a suspendat transporturile feroviare către şi dinspre China prin Rusia cu Trans-Siberian Railway, imediat după invazia Rusiei în Ucraina, a declarat un purtător de cuvânt al companiei mamă VAG.

    ”Examinăm în prezent dacă transporturile pe calea ferată pe ruta de sud vor fi posibile şi în viitorul apropiat”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

    În martie, Audi a declarat că îşi ajustează operaţiunile de producţie la fabrica sa din Ungaria, care reprezintă o parte din exporturile ţării, din cauza războiului din Ucraina.

    Pentru cei doi giganți auto, suspendarea livrărilor către piața asiatică ar putea aduce dificultăți financiare majore, în condițiile în care toate piețele lumii se confruntă cu scăderi în domeniul achizițiilor, populația fiind mult mai precaută pe fondul crizei economice mondiale.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro