No menu items!
More

    BMW a ajuns la a 7-a generație de Seria 7. Interiorul este absolut spectaculos (FOTO)

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    O serie legendară, cea mai mare și mai luxoasă de la BMW, a ajuns la cea de a 7-a generație. Reprezentanții mărcii bavareze au anunțat că se primesc precomenzile pentru seria 7, o serie care are și variantă full electrică (i7).

    Sunt trei versiuni și toate vor fi asamblate la uzina BMW din Dingolfing, primele livrări la nivel mondial urmând să aibă loc din noiembrie 2022.

    Preţul vehiculului electric i7, un concurent al vehiculului electric Mercedes EQS, va porni de la 119.300 de dolari în Statele Unite şi 135.900 de euro în Europa.

    Oliver Zipse – director general BMW: ”Pieţele din China, Europa şi America s-au dezvoltat destul de diferit. În Europa aveţi o piaţă în creştere a vehiculelor electrice EV pentru toate mărcile. În SUA aveţi o singură marcă care are un mare succes (n.r.Tesla). Este complet diferit.

    Abordarea pe care o adoptăm pentru a pune flexibilitatea pe primul loc funcţionează mult mai bine.”

    Toate maşinile din această serie vor fi echipate cu capacităţi de conducere autonomă de Nivel 3, dar producătorul auto aşteaptă permisiunile autorităţilor de reglementare pentru a activa funcţia – probabil că va dura aproximativ 1-1/2 an în Europa, a spus un purtător de cuvânt.

    În funcție de dotări, un seria 7 cu motor termic poate trece lejer și de 150.000 de euro. Este suficient să vă spunem că există opțiunea în două culori pentru caroserie, care adaugă aproximativ 12.000 de euro la prețul de bază.

    În Europa, noul BMW Seria 7 va fi lansat exclusiv sub forma variantei electrice BMW i7 xDrive60, abia la câteva luni de la lansare fiind disponibile și celelalte variante.

    xDrive60 are două motoare electrice care dezvoltă împreună o putere de 400 kW/544 CP. În plus, apar inovaţii care îi măresc autonomia la 590-625 de kilometri în ciclul WLTP.

    În SUA și China vârful de gamă va fi BMW 760i xDrive, cu noul motor V8 de 400 kW/544 CP.

    Un motor diesel, cu şase cilindri în linie, care dezvoltă 220 kW/300 CP la BMW 740d xDrive va fi diponibil în Europa în primăvara anului 2023. În plus, vor fi lansate și variante plug-in hybrid la începutul anului 2023.

    Dacă exteriorul păstrează liniile BMW, dar adoptă ceva și din trendul actual al pieței auto, interiorul acestei limuzine este absolut spectaculos.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro