No menu items!
More

    Mercedes lansează al doilea său SUV electric. Se numește EQS și promite o autonomie de 660 km

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Reprezetanții Mercedes au declarat pentru Reuters că EQS va fi produs în Americala fabrica Mercedes-Benz din Tuscaloosa, Alabama. Modelul va fi pus în vânzare până la toamnă.

    Statele Unite şi Canada vor fi principalele pieţe pentru noul vehicul, potrivit declarațiilor şefului de vânzări Britta Seeger, deşi acesta va fi lansat şi în Europa înainte de sfârşitul anului.

    Nu s-a precizat încă un preț de pornire, însă este de așteptat să fie peste 100.000 de dolari, atât timp cât sedanul electric se vinde deja în SUA cu 103.000 de dolari.

    Mercedes a vândut 21.900 de vehicule complet electrice la nivel mondial în primul trimestru al anului 2022, de trei ori mai mult decât în ​​aceeaşi perioadă a anului trecut, chiar dacă livrările totale pentru toate vehiculele au scăzut cu 15%.

    2,3% din vânzările de maşini ale Mercedes-Benz de anul trecut au fost autovehicule electrice, ponderea crescând la 11% incluzând şi vehiculele hibride plug-in, care au atât un motor cu combustie internă, cât şi o baterie.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro