No menu items!
More

    Primul tronson din autostrada A7 Ploiești – Buzău, câștigat de o asociere de constructori români și italieni. Lucrările vor include 14 poduri și a unui pasaj în lungime de 550 m

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    ”Primul lot din A7 (Tronsonul Ploiești-Buzău) are câștigător desemnat”, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina de Facebook. CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru construcția Lotului 1 (Dumbrava-Mizil), în lungime de 21 de km.

    Asocierea de constructori români și italieni are la dispoziție 20 de luni pentru a finaliza lucrările. Acestea includ construcția a 14 poduri și a unui pasaj în lungime de 550 m (peste DJ 101F și CF 804).

    În urmă cu o lună, în spațiul public s-a vorbit despre faptul că pentru acest prim lot licitația a fost câștigată de către Asocierea Bog’Art-Tancrad-Cosedil (România-Italia).

    Contractul are o valoare de 1,468 miliarde de lei (fără TVA) și este finanțat prin PNRR”, a anunțat ministrul Transporturilor, care a precizat că în scurt timp urmează să fie anunțați și câștigătorii pentru celelalte două loturi ale Tronsonului de autostradă care va fi construit între Ploiești și Buzău.

    Este vorba despre Lotul 2 (Mizil-Pietroasele – 28,35 km) și Lotul 3 (Pietroasele – Municipiul Buzău – 14 km).

    Tronsonul Ploiești-Buzău (63,25 km) este prima secțiune a autostrăzii Ploiești – Pașcani (A7), în lungime de 320 de km, care va asigura legătura Munteniei cu Moldova, a precizat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro