More

  ”Vina” șoferului de BMW, stigmatizat din cauza unor bizoni minoritari (video)

  Publicat pe

  Ca om normal, în toate mințile, este o adevărată povară să conduci un BMW în ziua de azi. Din cauza unor bizoni, marca bavareză a ajuns să fie privită în trafic ca un potențial pericol. Sunt zeci de mii de mașini cu această siglă pe șoselele din România. Puține au fost implicate în evenimente rutiere, celelalte fiind conduse de oameni cu bun simț. Dacă nu era așa, am fi avut zeci de accidente pe zi.

  Acei puțini iresponsabili reușesc ”cu succes” să iasă în evidență. Ei se consideră șmecheri/teribiliști. Puțin se gândesc că nimeni nu-i privește cu admirație, fie ajung de râs, fie sunt înjurați copios, detestați, mai ales când sunt implicați în evenimente rutiere.

  Deja este un clișeu la secțiunile de comentarii: ”Ah, daaa! Păi și normal să vedem așa ceva, atât timp cât este vorba despre BMW…” Privind cu obiectivitate statisticile, putem lesne observa că accidentele sunt provocate de șoferi care conduc toate mărcile de mașini.

  Vorbim astăzi despre șoferul de BMW, mai precis despre cei câțiva bizoni care generează reacțiile de detestare. Spuneam că cei mai mulți dintre oamenii aflați la volanul acestei mărci sunt oameni normali. Totuși, se remarcă două categorii care dau tonul discuțiilor: cei care își permit un model nou și care trăiesc cu senzația că au vreun merit în performanțele mașinii, iar asta trebuie arătat și sărăcuții pentru care important este să aibă sigla pe capotă, chit că se află la volanul unei căzături cu o vechime impresionantă și cu un motoraș care abia mai gâfâie, cu o putere de maxim ”doi cai frumoși”.

  Unii cred că este vorba despre imagine. Poate că nu i-a spus nimeni unui cocalar cu stare că cei mai mulți îl privesc cu dispreț, nu cu admirație. Până la urmă, în cercul lui, omul are parte de apreciere, dar pentru restul societății asta nu înseamnă nimic. Și nu intră doar BMW în această discuție…

  La polul opus… sărăcuțul. Nu este o rușine starea materială. Toți am pornit de undeva, cei mai mulți de jos. Și poate că toți ne-am dorit câte ceva. Fiecare a obținut după pricepere și eforturile depuse. Să crezi că l-ai prins pe Dumnezeu de un picior dacă după 20-30 de ani de rulaj ai pus mâna pe un model vechi de BMW, hărtănit la maxim de 2467 de proprietari, în care abia pui de 5o de lei carburant, apoi ieși să impresionezi ”fetilii”, asta nu mai e dorință ci prostie.

  Și pentru că tot l-am menționat pe bunul Dumnezeu, se spune că nu doarme niciodată. Veghează și îți oferă oportunitatea să te faci de râs, când îți e lumea mai dragă și crezi că e șansa vieții tale să arăți ce poți. Două astfel de exemple sunt la finalul texului, imaginile fiind surprinse în Ploiești, în zilele de Crăciun, în zonele Vestului-Lămâița și Republicii-Caraiman.

  Unul dintre șoferi ajunge pe linia de tramvai și este apoi împins de fani către ”podiumul de premiere”, iar celălalt nu se adaptează la condițiile carosabilului alunecos și derapează necontrolat în sensul giratoriu, punându-i în pericol pe cei care se apropiau.

  Cu doar o zi în urmă, tot în Prahova, o femeie și-a pierdut viața, în accident fiind implicate două autoturisme: un BMW și un Opel. Nici nu se finalizase cercetarea și la comentarii era deja declarat șoferul BMWului ca fiind vinovatul. Surpriză! Vinovat de producerea accidentul a fost bărbatul de peste 70 de ani care conducea Opelul și care nu a acordat prioritate, pasagera din dreapta sa pierzându-și viața.

  Citește despre accidentul mortal de pe DN1 AICI!

  Cumva, din cauza unor indivizi care în mod normal nu ar avea ce să caute pe șosele la volanul niciunei mărci, oamenii au ajuns să pună etichete. Există motive pentru a-i privi pe unii cu teamă sau cu dispreț, dar este nedrept față de ceilalți, care conduc cu bun simț, cu grijă față de ei și de alții aflați în trafic, chiar dacă se află la volanul unei mărci ”detestabile”.

  Mașinile nu au nicio vină. Cunosc foarte bine comunitatea pasionaților de BMW din zonă, fiind unul dintre ei. Am participat la numeroase întâlniri prin Prahova sau prin alte locuri din țară și nu de puține ori am publicat imagini cu niște oameni minunați, pasionați în adevăratul sens al cuvântului și care niciodată nu confundă drumul public cu pista de Formula 1. Din respect pentru ei, pentru ceea ce știu despre mașini, pentru cum le îngrijesc și le conduc, indiferent de vârstă, am decis să public aceste rânduri. Cei din imaginile următoare nu vor face niciodată parte din astfel de comunități.

  *articol susținut de www.icars.ro

  Abonează-te la newsletter-ul nostru

  Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

  ANUNȚURI NOI

  Nou pe iCars.ro

  Un prahovean acuză BCR Leasing că îl obligă să plătească rate la o mașină...

  Ceea ce trebuia să fie o bucurie, cumpărarea unei mașini din Austria, s-a transformat...

  VIDEO – Campionatul național de super-slalom și îndemânare, etapa Ploiești. De ce a stârnit...

  Ploieștiul este un oraș în care s-ar putea întâmpla multe (bune), dar nu prea...

  Cum facem anvelopele să arate ca noi-nouțe? O soluție ieftină, la îndemâna oricui

  Din cauza depunerilor de la tot felul de compuși prezenți pe carosabil, dar și...

  Ai încă RCA la City Insurance? Azi, 11.05.2022, expiră! Ca să poți circula, ai...

  Decizia de acceptare în instanță a falimentului City Insurance a adus cu sine și...

  ”Ieftin și rapid” – sloganul perfect ca să fii atras și păcălit într-un service...

  Aproape 1000 de ateliere de reparații din toată țara au fost controlate de inspectorii...

  Cum a afectat războiul din Ucraina piața auto, care cunoaște cel mai mare declin...

  Pandemia a generat probleme serioase pe piața auto timp de doi ani. Treptat, oamenii...

  Super Slalom și Îndemânare auto: Sezonul național începe la Ploiești pe 14-15 mai

  Ploieștul dă startul sezonului competițional 2022 în Campionatul Național de Super Slalom (CNSS) și...