No menu items!
More

    Tragedia provocată de un prahovean la Promo Rally Brașov, la volanul unui Lamborghini și motivul pentru care nu se organizează frecvent competiții auto pentru amatori

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Un tânăr de 19 de ani a murit duminică în timpul Promo Rally Brașov, un eveniment dedicat pasionaților de mașini puternice, după ce un Lamborghini scăpat de sub control a ieșit în afara carosabilului.

    Potrivit unor surse apropiate anchetei, mașina de sute de cai putere era condusă de Constantin D., un prahovean în vârstă de 33 de ani din comuna Fulga, dar care locuiește în Ploiești.

    Mai multe persoane din anturajul șoferului au declarat pentru Observatorul Prahovean că acesta era pasionat de mașini și viteză, o pasiune care în România nu prea are cadru de manifestare în siguranță.

    Citește și: Incident grav la Promo Rally  Brașov. Un spectator a fost lovit de o mașină. [UPDATE]

    Mașina condusă de prahovean a părăsit partea carosabilă, s-a răsturnat în afara acesteia accidentând un spectator. Conducătorul auto, înscris în competiție, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.

    În urma evenimentului grav, IPJ Brașov a deschis o anchetă care va stabili cu exactitate modul în care s-a produs tragedia.

    Revine în atenție o temă des discutată în rândul pasionaților de automobile, care își doresc mai multe competiții pentru amatori.

    Din nefericire, deși suntem susținători ai acestei pasiuni, România nu are infrastructura necesară pentru demonstrații de viteză sau măiestrie la volan.

    Este și motivul pentru care nu se dau deloc ușor aprobări pentru întrecerile de amatori, întrucât origanizatorii, oricât de bine intenționați sunt, nu pot asigura securitatea participanților, dar mai ales a spectatorilor. Din păcate, tragedia de la Brașov confirmă această problemă.

    Cu totul alta este situația întâlnirilor pasionaților unor mărci, de regulă cele cu veleități sportive. Acestea pot fi organizate mult mai ușor, dacă inițiatorii își asumă răspunderea că în locurile stabilite pentru întâlniri nu se fac și demonstrații sau întreceri.

    Nerespectarea acestor obligații atrage cu sine nu doar răspunderea contravențională a organizatorilor și participanților care nu respectă regulile, ci și pe cea penală, în cazul în care situația degenerează și are urmări, unori tragice.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro