No menu items!
More

    Criză economică, criză de cipuri, dar nu și pentru Porsche. Producătorul german de automobile de lux estimează vânzări în creștere

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Anul 2022 va fi un an cu vânzări record, în pofida deficitului global de semiconductori, a declarat şeful de vânzări de la Porsche, citat de revista Automobilwoche, transmite Reuters. A devenit evident faptul că este criză doar pentru cei cu venituri modeste, în timp ce alții, potenți financiar, și-au sporit averile.

    Detlev von Plate: ”Când mă uit la comenzile actuale, sunt încrezător pentru 2022. Creşterea vânzărilor ar putea atinge un nivel la fel de ridicat în acest an chiar peste 2021.”

    Marca Porsche, care face parte din grupul Volkswagen, a avut vânzări cu 11% mai mari anul trecut, față de 2020, când s-au vândut 301.915 de automobile, ceea ce ar însemna că ar putea ajunge la peste 335.000 în acest an dacă creşterea va menţine acelaşi ritm.

    Van Platen a spus că Porsche doreşte să angajeze încă 400 de muncitori. Producătorul auto are o forţă de muncă de aproape 40.000.

    Producătorii de automobile din întreaga lume sunt afectaţi de un deficit de semiconductori, provocat de întreruperile lanţului de aprovizionare din cauza pandemiei, precum şi de creşterea cererii de semiconductori din partea companiilor producătoare de electronice de consum.

    sursa Reuters

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro