No menu items!
More

    Modificările aduse în 2022 programelor Rabla Clasic și Rabla Plus. Se acceptă și două mașini vechi predate!

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Programele Rabla s-au bucurat de succes, așa că decizia este de continuare a lor și în 2022. Principala modificare față de anii anteriori este că românii care vor sa își cumpere o mașină nouă prin pot duce la casat două rable.

    În cazul în care ambele mașini predate în program sunt mai vechi de 15 ani, atunci ajutorul de la stat ajunge la 12 mii de lei. În această sumă sunt incluse primele de casare și ecobonusurile de vechime.

    Pentru cei care se decid să achiziționeze o mașină electrică, ecobonusul este mult mai generos: până la 46500 de lei, evident respectându-se condiția predării unei mașini vechi.

    În cazul unui autoturism hibrid, suma scade la mai puțin de jumătate din valoarea acordată pentru unul full electric, iar statul va acorda un ecotichet și un eco-bonus în valoare de 21.500 de lei.

    Subvenția pentru mașinile verzi poate ajunge până la 51 de mii de lei dacă se dau la casat două mașini vechi.

    O altă noutate a acestor programe pentru 2022 este faptul că a scăzut și vârsta la care o mașină poate fi scoasă din uz prin programul rabla. Trebuie să aibă o vechime de 6 ani și să fie înmatriculată tot de atât timp în România.

    Ministerul Mediului a alocat pentru Rabla Clasic și Rabla Plus un buget de 1,2 miliarde lei, iar derularea celor două programe este planificată pe o perioadă de trei ani.

    Detaliile și procedurile urmează să fie actualizate pe siteul Administrației Fondului de Mediu, afm.ro

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro