No menu items!
More

    Campionatul mondial de Motocross JR vine în Prahova. Etapa se va desfășura pe circuitul de la Gorgota

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Campionatul Mondial de Motocros Juniori 2023 se va desfășura în acest an în România, pe circuitul TCS Racing Park (Gorgota).

    Peste 180 de sportivi din toată lumea se întrec pentru titlul de Campion Mondial.

    21 de piloți români vor concura la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori pe TCS Racing Park

    România va avea un număr record de 21 de piloți, cu vârste între 10 și 17 ani, care vor concura la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori. Cel mai important eveniment de motocross organizat în țara noastră se va desfășura între 7 și 9 iulie pe circuitul TCS Racing Park.

    249 de piloți din 37 de țări se vor lupta pentru titlurile mondiale la clasele 65cmc, 85cmc și 125cmc pe circuitul TCS Racing Park, aflat la 25 de kilometri de București. Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori se va desfășura în premieră în România, în perioada 7 – 9 iulie, iar la start vor fi și 21 dintre cei mai buni tineri piloți români care vor concura la cele trei clase.

    Adrian Răduță, organizator: “La Campionatului Mondial de Motocross pentru Juniori pot participa sportivi cu vârste între 10 și 17 ani, iar țara organizatoare poate avea câte 7 piloți la fiecare clasă.

    Ediția din România a stabilit noi recorduri de participare și piloții noștri se vor confrunta cu cei mai buni juniori din lume. Este o oportunitate uriașă și sunt sigur că participarea la această competiție îi va ajuta foarte mult în cariera lor.“

    Nicolas Cociu, David Andrei Șenchea, Vlad Ștefan Stoichițu, Alecsei Matei Toader, Daniel Marian, Andrei Tudor Balaban și Cristi Cristescu vor lua startul la clasa mezină, 65cmc, clasă la care sunt înscriși în total 74 de piloți.

    Cei mai mulți piloți, 89 în total, sunt înscriși la clasa 85cmc, din partea României urmând să concureze Sami Dumitru, Eross Mark Szoke, Iulian Cîrlig, Victor Paraschiv, Liviu Jigmond, Mark Luca Ioviță și Luca Ștefănescu. Pentru Sami Dumitru, 12 ani, acesta este primul sezon la clasa 85cmc, după ce a câștigat două titluri naționale și unul balcanic la clasa 65cmc.

    România va fi reprezentată la clasa 125cmc de Zoltan Ordog, Victor Rusu, Tudor Ștefănescu, Andrei Mihnea Banu, Nichita Novoidarschii, Ioan Chiujdea și Ioan Andrei Căprioară-Sorodoc, care se vor lupta pentru puncte cu alți 74 de piloți, la această clasă fiind înscriși 86 de rideri în total.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro