No menu items!
More

    2 bani/zi – cu atât s-au scumpit carburanții de la începutul lui 2022. Ce estimează specialiștii din domeniu pentru acest an

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Doi factori esențiali au generat scumpirile carburanților începând cu 1 ianuarie, asta după ce pe parcursul anului trecut s-au înregistrat creșteri semnificative. Este vorba despre majorarea accizelor pe piața internă și creșterea prețului barilului de petrol în întreaga lume.

    Împărțită pe numărul de zile scurse de la începutul lui 2022, respectiv 17, rezultă o creștere medie de 2 bani/zi pentru un litru de carburant.

    La sfârșitul lunii decembrie 2021, litrul de carburant, cu mici diferențe între motorină și benzină, costa puțin peste 6 lei. După mai bine de o jumătate de lună, în ianuarie 2022, litrul de carburant a trecut de 6,5 lei. Vorbim despre sortimentele ieftine, pentru că cele de calitate superioară au trecut deja de 7 lei.

    Din păcate, scumpirile nu se opresc aici. Analiștii economici estimează că, până în vară, litrul de carburant va depăși de pragul de 7 lei, la sortimentele ”ieftine”, celelalte fiind de așteptat să treacă de 7,5 lei.

    În momentul actual (n.r – 17 ianuarie 2022), încă se mai poate achiziționa un litru de carburant standard cu puțin peste 6,3 lei, însă sunt puține benzinării la care mai găsiți acest preț. Depinde de poziționarea geografică și de brandurile furnizorilor pe care îi aveți în zona în care vă aflați. Pentru o documetare corectă puteți verifica prețurile prin intermediul siteului peco-online.ro.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro