More

  VIDEO: Cum să faci așa ceva la volan? O întrebare pentru cei care dau avizul psihologic unor iresponsabili care apoi șofează

  Publicat pe

  Un nou incident care pare a avea la origine un individ cu probleme psihice grave. S-a întâmplat în Caracal, în curtea unui liceu, unde un tânăr de 21 de ani a intrat intenționat cu mașina, în repetate rânduri, într-un alt autoturism.

  Se pare că tânărul și-a ieșit din fire, după ce s-a certat cu un alt șofer, un bărbat în vârstă de 64 de ani. Cu un comportament inexplicabil pentru un om aflat în deplinătatea facultăților mintale, tânărul a intrat cu mașina sa de câteva ori în mașina bărbatului de 64 de ani. La rândul său, acesta din urmă și-a ieșit și el din fire și a atacat mașina tânărului cu o bâtă.

  Scenele au fost surprinse într-o filmare cu telefonul unui martor la incident, imagini ajunse în spațiul public și în atenția poliției. (video la final)

  IPJ Olt: ”La data de 11 ianuarie a.c., la ora 13:25, Inspectoratului de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel unic de urgență 112, cu privire la faptul că în zona Liceului Tehnologic ”Dimitrie Petrescu” din municipiul Caracal, a avut loc un eveniment rutier.

  La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Caracal, ocazie cu care au identificat 2 autoturisme avariate și mai multe persoane.

  Din primele verificări, s-a constatat faptul că un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din comuna Dobrosloveni, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, într-o parcare, din curtea liceului mai sus menționat, ar fi avut un conflict spontan cu un bărbat, în vârstă de 64 de ani, din aceeași localitate.

  Ulterior, tânărul, ar fi intrat, intenționat, în repetate rânduri, cu autoturismul său, într-un alt autoturism, ce aparține bărbatului în vârstă de 64 de ani, și în care bărbatul se urcase împreună cu alte 2 persoane.

  În urma evenimentului, au rezultat doar pagube materiale, iar polițiștii au condus persoanele implicate la sediul unității de poliție, pentru continuarea cercetărilor. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, fiind continuate cercetările.

  Tânărul, în vârstă de 21 de ani, a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, cu propuneri legale.

  De asemenea, tânărul a depus plângere scrisă împotriva bărbatului, în vârstă de 64 de ani, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și lovire sau alte violențe.

  Totodată, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal efectuează verificări cu privire la stabilirea modalității de acces a autoturismelor, dar și a persoanelor implicate, în curtea unității de învățământ.”

  Citește AICI despre și despre modificarea legislației care sancționează agresivitatea la volan.

  Așadar, reținerea și condamnarea pentru faptele din imagini nu sunt suficiente pentru a face lumină într-o problemă încă destul de dificil de rezolvat: testarea psihologică, în urma căreia persoane cu probleme evidente reușesc să obțină permisul de conducere. Mai devreme sau mai târziu acestea se manifestă în traficul rutier, periclitând astfel integritatea sau viața unor oameni aflați în locuri și momente nepotrivite.

  Abonează-te la newsletter-ul nostru

  Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

  ANUNȚURI NOI

  Nou pe iCars.ro

  Un prahovean acuză BCR Leasing că îl obligă să plătească rate la o mașină...

  Ceea ce trebuia să fie o bucurie, cumpărarea unei mașini din Austria, s-a transformat...

  VIDEO – Campionatul național de super-slalom și îndemânare, etapa Ploiești. De ce a stârnit...

  Ploieștiul este un oraș în care s-ar putea întâmpla multe (bune), dar nu prea...

  Cum facem anvelopele să arate ca noi-nouțe? O soluție ieftină, la îndemâna oricui

  Din cauza depunerilor de la tot felul de compuși prezenți pe carosabil, dar și...

  Ai încă RCA la City Insurance? Azi, 11.05.2022, expiră! Ca să poți circula, ai...

  Decizia de acceptare în instanță a falimentului City Insurance a adus cu sine și...

  ”Ieftin și rapid” – sloganul perfect ca să fii atras și păcălit într-un service...

  Aproape 1000 de ateliere de reparații din toată țara au fost controlate de inspectorii...

  Cum a afectat războiul din Ucraina piața auto, care cunoaște cel mai mare declin...

  Pandemia a generat probleme serioase pe piața auto timp de doi ani. Treptat, oamenii...

  Super Slalom și Îndemânare auto: Sezonul național începe la Ploiești pe 14-15 mai

  Ploieștul dă startul sezonului competițional 2022 în Campionatul Național de Super Slalom (CNSS) și...