No menu items!
More

    Poate fi restaurată vopseaua auto complet mătuită? Veți vedea efectele unui polish de calitate (VLOG ICars România)

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Nu doar cei pasionați obsesiv de mașini își doresc ca ”utilajele” lor să arate bine. Exceptându-i pe cei pentru care mașina este doar un mijloc de transport, indiferent cum arată, toți ceilalți își doresc ca mașinile lor să arate bine, fiind pentru mulți adevărate cărți de vizită.

    Și nu este vorba despre cât de nouă sau scumpă este mașina, ci despre cât de multă atenție îi acordăm. Evident, prioritară este starea tehnică, dar astăzi nu vorbim despre ea, ci despre cea estetică.

    Sunt mașini care au rezistat ani de zile bine la capitolul estetic, pentru că producătorii au pus accent pe calitatea vopselei și a lacului. Alții, pentru a le ”scoate” cu un preț mai bun la vânzare, au coborât standardele, iar trecerea anilor a evidențiat aceste compromisuri.

    Vopseaua și lacul nu se degradează doar din cauza calității, degradarea fiind accelerată de razele UV, de condițiile în care mașina a fost spălată și ștearsă, de solvenții folosiți la spălătoriile auto. Atenție la cele „low cost”, pentru că nu de puține ori au fost semnalate cazuri de exfolieri, după ce solvenții ieftini au degradat chimic lacul și chiar vopseaua!

    Astăzi, în cadrul unei noi ediții a vlogului ICars România, vă vom arăta ce înseamnă să folosim un set de trei soluții de polishare, din categoria celor de calitate.

    Am ales pentru testare și exemplificare o capotă a unui Hyundai Tucson, pentru mulți incredibil de mătuită. Proprietarul mașinii s-a îndoit de faptul că fără revopsire sau o eventuală colantare ar mai putea ”scoate” ceva din acea capotă, mătuită și zgâriată cum rar vedeți.

    Nu facem reclamă unui producător anume, însă ceea ce vă putem spune este că, spre deosebire de produsele ieftine, un polish de calitate este și de 10 ori mai scump. Veți vedea și de ce.

    Despre tehnicile de polishare vom avea ediții distincte, rezumându-ne astăzi la efectele utilizării unor soluții de calitate, aplicate cu fără echipamente profesionale, tocmai pentru a vedea ce înseamnă.

    Vezi și Ce înseamnă detailing auto? Poate fi ridicat la rang de artă?

    Înainte de a viziona clipul, ar mai fi de menționat că soluțiile ieftine din comerț pot da un efect similar, dar trebuie să știți că pentru scurt timp, acesta dispărând după 2-3 spălări. A nu se confunda un polish adevărat cu soluțiile care conțin ceară sau compuși siliconici. În cazul acestora din urmă puteți considera că ați pierdut timpul muncind pentru un efect de scurtă durată.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro