No menu items!
More

    Poate vi se pare sinistră, dar nouă ni se pare măsura perfectă de adoptat și în România. Ca pedeapsă, șoferii beți din Republica Moldova asistă la pregătirile pentru autopsii

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Publicăm aproape zilnic informații despre acțiunile poliției, în care șoferii beți sau drogați sunt surprinși conducând pe drumurile publice. Uneori, când nu se intersectează cu polițiștii, ajung să producă accidente deosebit de grave.

    Ne place să vorbim despre mașini, despre pasiunile care ne leagă, despre rezolvarea unor probleme tehnice, însă echipa icars.ro și-a asumat și un segment deloc plăcut, dar extrem de util pentru toți cei implicați în traficul rutier: siguranța periclitată de iresponsabili.

    Reținerea permisului, amenda și poate un dosar penal, finalizat cu o condamnare cu suspendare nu par să îi descurajeze pe cei care consumă alcool, apoi se urcă la volan și devin pericole publice. Dacă toate aceste sancțiuni ar fi dat rezultate, poate că am fi avut mai puține cazuri, nu zilnice așa cum arată statisticile.

    Legislativul din Republica Moldova a împins la extrem metodele de descurajare. Mai precis, șoferii prinși beți la volan petrec o zi la morgă, în cadrul unui program care se desfășoară în Republica Moldova din 2018. Efecte se văd în statistici, ceea ce denotă că programul are rezultate remarcabile.

    Andrei Iavorschi, directorul Inspectoratului Național de Probațiune din Moldova, a vorbit la Digi24 despre acest program care este implementat din 2018:

    ”Cei incluși în acest program trebuie să stea o zi la centrul de medicină legală, în scopul de a conștientiza riscul de a conduce beți la volan.

    În ziua petrecută acolo, timp de cinci ore asistă la toaletarea cadavrelor, la pregătirea pentru autopsie și la alte proceduri.

    Trec prin frustrare, apoi conștientizarea faptelor lor. În afară de morgă, ei vizitează și centrele medicale unde asigură asistența victimelor accidentelor rutiere care au fost rănite în evenimente rutiere.”

    Impactul asupra celor care au fost obligați să asiste la autopsii a fost atât de puternic, încât din 2018 și până la începutul lui 2022 doar o persoană a recidivat.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro