No menu items!
More

    În ce condiții putem pune folii fumurii pe geamurile laterale din față ale mașinilor (video MAI)

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    ”Dacă ai folii pe geamurile laterale din față ale mașinilor, rămâi fără certificatul de înmatriculare!” Auziți des asta, uneori chiar de la cei care montează folii cu autorizație. Un material video realizat de Ministerul de Interne vine să clarifice problema din punct de vedere legal.

    Obstrucționarea vizibilității este o problemă care ține de siguranța fiecăruia dintre noi. Sunt însă legi care reglementează astfel de aspecte, una dintre ele fiind cea legată de condițiile în care putem aplica folii pe geamurile autovehiculelor.

    Prima regulă este cea legată cine poate face astfel de operațiuni. Nu le putem aplica în regie proprie, ci doar în ateliere autorizate, cele care eliberează și marca de conformitate și certificatul de atestare.

    A doua problemă este cea legată de transparența foliilor. Niciun atelier autorizat nu va aplica folii cu un grad de transparență mai mare decât cel prevăzut de lege

    Abia din acest punct apar nelămuririle, deși consultarea legislației este calea cea mai simplă pentru a elimina ”legendele” de pe piață. Doar taxiurile fac excepție (detalii AICI)

    Practic, nu puține sunt situațiile în care proprietarii mașinilor sunt ferm convinși că nu au voie să aplice astfel de folii pe geamurile laterale din față, în caz contrar riscând ca certificatul de înmatriculare să le fie reținut.

    Nu vom cita (din nou!) paragrafele din legislația care precizează că PUTEM să aplicăm folie și pe geamurile laterale din față, în anumite condiții, oferindu-vă astăzi un clip realizat de M.A.I., edificator în acest sens.

    Atenție, foliile nu se pot aplica și pe parbriz!

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro