No menu items!
More

    Explozia unui pneu poate fi fatală – Video – Momentul accidentului mortal de pe Autostrada Sibiu – Deva

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Cei care nu iau în serios starea anvelopelor autovehiculelor au, din păcate, încă un exemplu că acestea pot genera accidente soldate cu decese. O cameră de supraveghere a surprins o astfel de situație, joi după amiază, pe Autostrada Sibiu-Deva.

    Nu contează că vorbim despre autoturisme, autoutilitare sau camioane de mare tonaj, pentru că explozia unui pneu poate duce la pierderea direcției oricărui tip de autovehicul.

    Diferențele apar în cazul celor care ies pe drumurile publice cu anvelope uzate, fie la mașina personală, fie la cea de serviciu, mizând pe faptul că nu tocmai lor li se poate întâmpla.

    Sunt șoferi responsabili, care înțeleg perfect importanța stării anvelopelor, a calității acestora și șoferi cărora nu le pasă, spunând ”lasă, că merge și așa…”

    O categorie distinctă este cea a șoferilor profesioniști care lucrează pentru firme cărora nu le pasă. Conduc mii de km cu anvelope uzate, spunând că nu au de ales, că nu-și pot permite să-și piardă pâinea. Paradoxal, acceptă să-și riscul de a-și pierde viața sau de a ucide oameni nevinovați.

    De menționat în seria cauzelor care pot duce la explozia pneurilor ar fi și defectele de fabricație. Se întâmplă rar, dar trebuie să admitem că este posibil și că există și acest risc.

    În cazul pe care îl vizionați la finalul textului, expertiza nu este deocamdată finalizată. Este însă o lecție dură pentru toți cei care conducem, o lecție care ne face să înțelegem ce efect poate avea explozia unui pneu, în cazul de față decesul șoferului autocamionului, să înțelegem ce înseamnă să avem întotdeauna mâinile pe volan, nu alte preocupări în timp ce conducem. Nu întotdeauna reușim să menținem direcția, în cazul unei ”explozii de cauciuc”, depinde de mulți factori (viteza, inerție, greutate, obstacole care apar pe traseu), dar avem o șansă în plus ca în acele momente să încercăm să redresăm autovehiculul.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro