No menu items!
More

    Cazul revoltător al unui prahovean, care a rămas fără permis pe DN 1, deși era nevinovat! Etilotestul a indicat 1.78, dar analizele 0 alcool în sânge

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Pare greu de crezut că un aparat etilotest folosit de Poliția Rutieră Prahova pentru testarea șoferilor, omologat și verificat periodic, poate genera valori foarte mari, care să fie contrazise ulterior de analizele la sânge, însă este cât se poate de real. Este cazul unui prahovean care, în urma unei testări cu aparatul etilotest realizată pe 15 noiembrie pe DN1, la Sinaia, a aflat că are o valoare a alcoolemiei de 1,78. Aceasta îl plasa în comă alcoolică, deși el nu băuse. Observatorul Prahovean publică acest caz revoltător care poate deschide ”cutia pandorei” în ceea ce privește testarea șoferilor de către polițiștii rutieri.

    UPDATE: Șoferul cu alcoolemie 0, dovedită de analizele de sânge, nu-și poate recupera permisul suspendat abuziv. Explicația primită de la Poliție

    Pe 15 noiembrie, în jurul orei 19.00, polițiștii au tras pe dreapta mașina condusă de un tânăr prahovean în vârstă de 36 de ani, pe DN1, la Sinaia. După verificarea actelor, oamenii legii au efectuat și o testare cu aparatul etilotest, iar valoarea înregistrată a fost de 1.78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

    Tânărul de 36 de ani a declarat pentru Observatorul Prahovean că a fost de acord cu recoltarea probelor biologice, cu atât mai mult cu cât știa foarte bine ce a făcut înainte să se urce la volan: NU a băut!

    În mod normal, la o asemenea valoare pe etilotest nivelul de alcool în sânge este cel puțin dublu.

    Șoferului i-a fost suspendat dreptul de a conduce încă din seara respectivă, iar dovada eliberată de polițiști nu i-a dat drept de circulație.

    Potrivit procedurii aplicată în astfel de situații  „în cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.”

    Cazul a fost mediatizat de Biroul de presă al IPJ Prahova, iar Observatorul Prahovean a publicat comunicatul aici: Șofer cu o alcoolemie de peste 1.7 mg/l oprit în trafic pe DN1, la Sinaia.

    După apariția informației în spațiul public, tânărul a contactat redacția noastră și a povestit situația în care a ajuns, urmând să ne prezinte documentele care îi probează nevinovăția odată cu aflarea rezultatelor analizei la sânge, dar și a altor detalii, în urma audierii.

    Astfel, vineri, 25 noiembrie, bărbatul a trimis redacției documentele care confirmă faptul că nu consumase băuturi alcoolice înainte să se urce la volan, proba de necontestat fiind analiza la sânge: valoare 0.

    Cazul a ajuns și la Parchet, iar procurorul de caz a decis clasarea în baza rezultatelor analizelor de sânge, probele fiind prelevate, conform procedurilor legale, în prezența polițiștilor.

    Astfel, în referatul cu propunere de clasare este precizat faptul că, înainte cu câteva ore să fie oprit în trafic, bărbatul ar fi folosit un spray bucal marca „Cleaner” și că totodată acesta lucrează într-un mediu cu toxicitate ridicată.

    Despre sprayul folosit, tânărul a declarat pentru Observatorul Prahovean că acesta nu este pe bază de alcool.

    Judecătoria Sinaia a dispus vineri, 25 noiembrie, „clasarea cauzei având ca obiect infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe prev. De art. 336 alin (1) C. pen.”

    La ora redactării articolului, șoferul se îndrepta către Direcția Permise din Ploiești pentru a-și ridica permisul de conducere reținut în urmă cu aproximativ două săptămâni.

    Observatorul Prahovean a solicitat un punct de vedere cu privire la această situație Inspectoratului de Poliție Județean Prahova și totodată alte detalii despre situația în care tânărul în vârstă de 36 de ani a ajuns, chiar dacă nu consumase băuturi alcoolice.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro