No menu items!
More

    Ce trebuie să faci, când vezi în trafic un șofer conducând ca cel din imagini (VIDEO)

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Întâlnim în traficul rutier situații în care suntem obligați să reacționăm, dacă nu vrem să asistăm la evenimente rutiere care pot afecta oameni nevinovați. Exemplul de astăzi a fost filmat în Prahova, pe DN1B, în apropiere de Chițorani, Bucov.

    Chiar dacă suntem din categoria șoferilor care conduc cu responsabilitate, făcând tot ceea ce este posibil pentru a nu genera evenimente rutiere nedorite, nu întotdeauna depinde de noi, de cele mai multe ori fiind nevoiți să ”ne păzim” de alți șoferi care conduc haotic.

    Imaginile de la finalul textului au fost surprinse în cursul acestei dimineți, în jurul orei 6.30, în comuna prahoveană Bucov, pe DN1B. Șoferul unui Volkswagen înmatriculat în Vrancea are dificultăți evidente în a-și menține o direcție de deplasare corectă, care să nu genereze probleme pentru ceilalți șoferi.

    Un astfel de șofer poate fi sub influența drogurilor sau alcoolului, sub influența unor medicamente pe care le ia pentru o afecțiune și pentru care nu ține cont de reacțiile care afectează capacitatea de a conduce. De asemenea, șoferul poate fi obosit sau i se poate face rău în timp ce conduce. Nu este exclusă varianta în care la volan se află o persoană care nu posedă permis sau l-a obținut prin alte metode decât învățarea și examinarea conform legislației.

    Indiferent de motivul pentru care se deplasează sinuos, obligația celorlalți șoferi este să sune de urgență la 112 și să indice zona în care au sesizat problema, numărul de înmatriculare și marca mașinii. Sunt elemente esențiale care fac mai ușoară identificarea și oprirea șoferului de către un echipaj de poliție.

    Citește pe icars.ro și ”A cui e vina? Un interlop a fost prins conducând de 11 ori fără permis. A 12-a oară a ucis o persoană”

    Scopul nu este neapărat sancționarea lui, dacă problema identificată este, spre exemplu, una medicală, situația de fapt urmând a fi stabilită de către polițiști. Important este ca șoferii aflați în situații similare să fie opriți înainte de a produce accidente.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro