No menu items!
More

    Ghinion! O manevră interzisă, impardonabilă pentru un șofer profesionist, surprinsă de polițiștii care veneau din sens opus

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Să depășești cu TIR-ul prin oraș, prin stânga refugiului unei stații de tramvai, iar din față să vină o mașină a poliției, asta înseamnă să ai ghinion.

    Ghinionul întâlnirii cu poliția este doar pentru șoferul camionului de mare tonaj, pentru ceilalți participanți la trafic fiind vorba de noroc.

    Nici în cazul unui șofer amator nu este de înțeles sau scuzabilă ”greșeala”, însă pentru un șofer profesionist chiar nu este acceptabilă, cu atât mai mult cu cât pe refugiu este instalat indicatorul rutier care îți arată că ești obligat să ocolești prin dreapta acestuia.

    După obținerea permisului de conducere, șoferii profesioniști susțin și examenele pentru atestate profesionale, pe care le actualizează periodic, tot prin sistemul de examinare, fiind obligați să cunoască legislația la zi. Din fericire, cei mai mulți cunosc legea și o respectă, însă mai sunt și excepții.

    A fost și cazul șoferului surprins de o cameră de bord, pe Șoseaua Vestului din Ploiești, care a ales să facă o demonstrație de lipsă de bun simț și responsabilitate la volanul unui TIR. Echipajul mașinii de poliție care se apropia din sens opus l-a tras imediat pe dreapta pentru a-l sancționa.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro