No menu items!
More

    România are cea mai mare creştere din Europa la înmatriculări auto în aprilie

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Creșterea este cu atât mai spectaculoasă, în cele mai multe țări UE înregistrându-se scăderi la numărul înmatriculărilor auto. Cifrele au fost date publicității de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

    830.447 autoturisme au fost înmatriculate în luna aprilie 2022 în Uniunea Europeană, Marea Britanie şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), în scădere cu 20,2% comparativ cu 1,040 milioane de unităţi în luna aprilie 2021.

    Marile pieţe auto din UE – Germania, Franţa, Spania şi Italia – au înregistrat scăderi de două cifre, variind de la un declin de 33% în Italia şi până la 12,1% în Spania.

    A.C.E.A.: ”Exceptând anul pandemic 2020, aceasta a fost cea mai slabă lună aprilie, în termeni de volume de vânzări, de la debutul publicării datelor statistice în 1990.”

    Considerată o țară încă săracă, România vine cu o surpriză în acest clasament al înmatriculărilor pe luna aprilie.

    În România, înmatriculările de autoturisme au crescut cu 23,4% în ritm anual în luna aprilie, până la 8.469 de unităţi, aceasta fiind cea mai mare creştere procentuală înregistrată în Europa.

    Mai mult decât atât, în primele patru luni ale acestui an, piaţa auto din România a avut cea mai mare creştere din Europa, cu un avans de 35,6% până la 37.447 autoturisme, în timp ce în Europa, vânzările de autoturisme au scăzut cu 13% până la 3,583 milioane de autoturisme.

    Există însă o explicație a acestui ”fenomen”. România este o piață în care domină vânzările auto second, de unde și numărul mare de înmatriculări. Criza de pe piața de auto noi, cauzată de lipsa semiconductorilor pentru anumite componente, face ca toate piețele de desfacere să aibă de suferit, însă vest-europenii preferă să-și păstreze mașinile, în timp ce noi suntem dispuși în orice moment să le schimbăm tot cu unele second. De aici și primul loc la numărul de înmatriculări.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro