No menu items!
More

    Decizia UE: Din 2035 se interzice comercializarea mașinilor noi cu motoare termice. Ce se va întâmpla cu cele second

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    După negocieri, miniștrii mediului din Uniunea Europeană au ajuns la un acord în privința luptei împotriva schimbărilor climatice. Din anul 2035, va fi permisă doar vânzarea mașinilor cu emisii zero de dioxid de carbon, scrie Deutsche Welle.

    În spațiul public există numeroase discuții și argumente care susțin că mașinile electrice sunt mari poluatoare încă din ciclul de producție, chiar dacă în perioada de rulaj nu mai poluează. Cert este că, indiferent de argumente, liderii UE au decis: din 2035 se vor comercializa doar mașini noi cu motoare electrice.

    La solicitarea câtorva ţări, printre care Germania şi Italia, cei 27 de lideri UE au convenit să ia în considerare o posibilă undă verde în viitor pentru tehnologii alternative, cum ar fi combustibilii sintetici sau motoarele hibride reîncărcabile, dacă acestea fac posibilă atingerea obiectivului de eliminare completă a emisiilor de gaze cu efect de seră la vehicule.

    Miniştrii mediului din statele membre UE, reuniţi la Luxemburg, au aprobat, de asemenea, o prelungire cu cinci ani a scutirii de obligaţii în materie de CO2 acordate producătorilor de nişă sau celor care produc mai puţin de 10.000 de vehicule pe an, până la sfârşitul anului 2035. Această clauză, denumită uneori „amendamentul Ferrari”, vizează în special mărcile de lux.

    Măsurile anunțate, chiar dacă vor intra în vigoare peste 13 ani, au stârnit neliniște în rândul celor care au deja în proprietate autovehicule cu motoare termice și care intenționează să mai achiziționeze astfel de mașini în următorii ani, cât va mai fi posibil. Vestea bună este că din 2035 comercializarea mașinilor second nu va fi interzisă, ele urmând să circule atât timp cât vor respecta standardele tehnice impuse de legislația fiecărei țări.

    Nu este însă un secret că multe mașini cu motoare termice nu vor mai avea acces în multe dintre marile orașe, acest lucru întâmplându-se deja în unele zone.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro