No menu items!
More

  Ai încă RCA la City Insurance? Azi, 11.05.2022, expiră! Ca să poți circula, ai nevoie de o altă poliță

  Publicat pe:

  Emisiunile iCars

  Dezechilibrele sistemelor de frânare
  Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

  Decizia de acceptare în instanță a falimentului City Insurance a adus cu sine și limitarea valabilității polițelor de asigurare, a căror valabilitate putea fi și până spre ultima parte a anului. Practic, astăzi este ultima zi în care mai sunt valabile. De menționat că pe piață sunt încă 500.000 de astfel de polițe încheiate la City.

  Conform Fondului de Garantare a Asiguraților, astăzi, când se va produce denunțarea automată a contractelor, vor mai fi în vigoare 498.255 de polițe de asigurare RCA emise de City Insurance.

  Tribunalul București a admis cererea de deschidere a procedurii de faliment formulată de A.S.F. pe numele societății SAR City Insurance S.A. pe data de 9 februarie 2022, iar conform Legii 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, articolul 262 „în termen de 90 de zile de la data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, polițele de asigurare încheiate de societatea de asigurare/reasigurare încetează de drept; în aceleași condiții, se vor denunța și contractele de reasigurare.”

  Potrivit comunicatului ASF, posesorii de polițe de asigurare RCA emise de City Insurance trebuiau să încheie o nouă asigurare, la un alt asigurător, până pe data de 11 mai 2022.

  Cei care nu au încheiat o nouă poliță RCA sunt pasibili de sancțiuni în concordanță cu legile în vigoare. Amenda pentru absența unei asigurări RCA este cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei. Totodată, în baza Codului Rutier, Poliția poate decide reținerea certificatului de înmatriculare al mașini sau reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

  Citește AICI cum îți poți recupera banii plătiți la City Insurance, dacă polița ta avea valabilitatea și după 11 mai 2022.

  Clienții City Insurance ale căror contracte de asigurare sunt denunțate automat pe 11 mai 2022 pot solicita returnarea părții din prima de asigurare proporțională cu perioada de valabilitate rămasă în vigoare.

  Persoanele implicate din postura de păgubit în accidente provocate de asigurați RCA ai City Insurance, care nu au cumpărat o poliță nouă după data de 11 mai 2022, nu vor putea fi despăgubite în baza poliței City Insurance, chiar dacă datele înscrise pe ea arată că se află încă în perioada de valabilitate.

  Păgubiți se pot adresa Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) pentru a fi despăgubiți din Fondul de Protecție a Victimelor Străzii (FPVS), doar în situația în care accidentul a implicat și vătămări corporale sau decese. În caz contrar, terții păgubiți nu se pot adresa niciunui organism sau asigurător și vor fi nevoiți să se îndrepte împotriva șoferului vinovat pentru recuperarea prejudiciului, despăgubire care poate fi obținută direct de la șoferul vinovat pe cale amiabilă sau în instanță.

  Abonează-te la newsletter-ul nostru

  Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

  Nou pe iCars.ro