No menu items!
More

    Falimentul City Insurance – Povestea asiguraților cărora le vor fi anulate polițele începând din 11 mai. Banii plătiți pot fi rambursați

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Birocrație, nervi, formulare de completat, așteptare până la primirea sumelor pentru compenarea diferenței din perioada în care valabilitatea poliței RCA va fi anulată, toate acestea din cauza faptului că ASF nu a fost în stare să prevină clienții City Insurance, deși situația acestei societăți de asigurări era cunoscută de mult timp.

    Cei care au polițe încă valabile la City Insurance au fost informați în ultima perioadă despre încetarea valabilității lor, chiar dacă data expirării era dincolo de 11 mai 2022.

    Explicația încetării automate o puteți afla din articolul publicat AICI.

    Unii mai au câteva zile de valabilitate după data de 11 mai, alții câteva luni, pentru că în septembrie 2021, cu puțin timp înainte de prăbușirea City Insurance apucaseră să încheie polițe pe un an.

    Dacă cei din prima categorie se vor resemna și nu vor cere restituirea diferenței, cei din categoria a doua au posibilitatea să solicite să își primească banii înapoi pe lunile în care nu mai pot beneficia de polița anulată de drept.

    Mădălin Roșu, Biroul Asiguratorilor: ”Dacă cineva deţine o poliţă, să spunem, care e valabilă până în septembrie, pe următoarele luni ar putea să solicite rambursarea sumei respective. Asta în care nu s-a întâmplat o daună pe poliţa respectivă.”

    Fondul de Garantare a avizat deja 17.400 de cereri din partea păgubiţilor City Insurance, din cele peste 150.000 de cereri deja primite.

    FGA recomandă creditorilor de asigurare care doresc să transmită documente Fondului, să realizeze acest demers prin una dintre variantele:

    – Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă (Anexa9): Onlinehttps://www.fgaromania.ro/cerere-de-plata-privind-acordarea-restituirii-de-prima-anexa-9 / Email[email protected]

    – Cerere de plată privind acordarea despăgubirilor/indemnizațiilor (Anexa10): Onlinehttps://www.fgaromania.ro/cerere-de-plata-privind-acordarea-despagubirilor-indemnizatiilor / Email[email protected]

    Conform siteului Fondului de Garantare, volumul ridicat de activitate generat de situația City Insurance poate genera întârzieri în comunicarea cu creditorii de asigurare și înregistrarea documentelor.

    SONDAJ - Considerați că filmarea și difuzarea imaginilor cu șoferi care încalcă regulile de circulație reprezintă:

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro