No menu items!
More

    După topul celor mai ”stricăcioase” mașini, germanii de la TÜV au dat publicității și clasamentul celor mai fiabile

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Când vine vorba despre profesionalism în evaluarea stării tehnice a unui autovehicul, TÜV-ul german reprezintă un reper. Chiar dacă există și voci care vorbesc despre o posibilă intenție de denigrare a unor mărci în favoarea altora, momentan vorbim pe date statistice certe nu pe speculații pe care contestatarii nu le pot proba.

    Cert este faptul că recent publicatul clasament al mașinilor cu cele mai multe probleme tehnice a stârnit un interes uriaș, fiind de așteptat să apară și topul celor mai fiabile autovehicule.

    Citește AICI despre mașinile cu probleme în clasamentul TÜV

    În raportul anual al celor de la TÜV (Technischer Überwachungsverein – Asociația de Inspecție Tehnică) sunt publicate rezultatele a milioane de controale obligatorii.

    Categoriile de ani vechime pentru evaluare sunt aceiași atât pentru cele mai fiabile mașini cât și pentru cele mai slabe din punct de vedere tehnic.

    Topul TUV 2023 pentru mașinile cu cele mai mici probleme:

    Categoria 2-3 ani vechime: Mercedes-Benz Clasa B, cu o rata a defecțiunilor de 2,0 la sută. Dintre SUV-uri, Mercedes-Benz GLC domină topul, cu o rată a defecțiunilor de 2,3 la sută. În această categorie de vârstă excelează și VW Golf Sportsvan (2.3%).

    Categoria 4-5 ani vechime: Porsche 911 cu o rată a defecțiunilor de 2,7 la sută, apoi se află Mercedes-Benz SLC (4,1 la sută) și Audi Q2 (4,5 la sută).

    Categoria 6-7 ani vechime: Porsche 911 a înregistrat o rată a defecțiunilor de doar 3.5%, apoi urmează Suzuki Vitara (7.2%) și VW Golf Sportsvan (7.3%).

    Categoria 8-9 ani vechime: Porsche 911 (4.6%), Audi TT (9.4%) și Mercedes-Benz SLK (10.3%)

    Categoria 10-11 ani vechime: Porsche 911 (rată a defecțiunilor de 6.6%), Audi TT (11.6%) și Mercedes-Benz SLK (12.2%).

    Clasamentul celor mai fiabile mașini

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro